Metronome Prague přiveze držitelky Brit Awards 2024 The Last Dinner Party

05.03.2024 10:11 - Tisková zpráva | foto: Universal Music

Na letošní ročník Metronome Prague 2024 dorazí kapela, která otřásla Velkou Británií. Pětice holek z Londýna s názvem The Last Dinner Party zaznamenala se svou debutovou deskou "Prelude to Ecstasy" nejsilnější otevírací týden za posledních devět let. Zároveň jde o nejrychleji prodávané první album na vinylu v tomto století. Nyní kapela získala ocenění Brit Awards v kategorii Vycházející hvězda. Pořadatelé Metronome Prague 2024 pro diváky připravují na osmdesát hudebních a uměleckých vystoupení. Vstupenky jsou v prodeji již nyní.

Podle oficiálních statistik, které zveřejnil server NME, dívčí pětice z Londýna bodovala v debutovém týdnu s 32 800 prodanými nosiči, což představuje impozantní úspěch. Takový debutový prodej nebyl zaznamenán od roku 2015. Kapele se navíc podařilo rozprodat více než čtrnáct tisíc vinylových desek. Tím si zajistila pozici nejrychleji prodávaného debutu na gramodeskách v tomto století.

"Minulý rok se mi šťastnou náhodou podařilo proklouznout na jejich beznadějně vyprodaný koncert v Brightonu. The Last Dinner Party nejsou jen další britskou indie kapelou. Tyhle holky mají v sobě něco, co obdivuje celý hudební svět," říká Anthony Jouet, Artist Booker Metronome Prague 2024.

Pět holek, které píší a hrají melodicky bohatý, kytarově hutný indie-rock, letos ocenila také porota Brit Awards v kategorii Rising star. V té v minulosti získali ocenění třeba Adele, Jessie J, Tom Odell nebo Rag ’n’ Bone Man. "Jsme velmi hrdé, že jsme tuto cenu získaly. Je nám ctí dosáhnout něčeho tak ikonického, takto brzy v kariéře, a doufáme, že budeme pokračovat v tvorbě hudby, která oslovuje všechny ty úžasné lidi, kteří nás dosud poslouchali a podporovali. Děkujeme," uvedly The Last Dinner Party.

Dalšími hvězdnou ženou na programu Metronome Prague je Art School Girlfriend, velšská hudebnice, producentka a zpěvačka a skladatelka. Poprvé do Česka zavítá také CMAT, irská zpěvačka, skladatelka a hudebnice. Jejíž debutové studiové album "If My Wife New I'd Be Dead" vyšlo v únoru 2022 a vystoupalo na první místo Irish Albums Chart. Zpěvačka byla letos také nominována v kategorii International Artist of the Year v rámci Brit Awards.

Metronome Prague, metropolitní hudební a společenská událost roku, proběhne 20. - 22. června 2024 ve zrekonstruovaném areálu pražského Výstaviště. Pořadatelé postupně odhalují rozmanitý line up, který nabízí velké hvězdy i zatím méně známé, ale o to zajímavější nové tváře. Na návštěvníky zde čeká celkem šest venkovních a čtyři vnitřní pódia, šest zábavních zón (uměleckých, sportovních, dětských atd.) a rozmanitá food zóna.

Aktuálně uveřejněný line up Metronome Prague 2024 nabízí zvučná jména jako jsou Michael Kiwanuka, The Blaze, Marc Rebillet, Meute, Milky Chance, Kosheen, Dadi Freyr nebo Allysha Joy. Za zmínku určitě stojí také plánovaná oslava narozenin Michaela Kocába, vystoupení české vycházející hvězdy Sofiana MedjMedj s přáteli nebo koncert domácí indie-popové skupiny Lake Malawi.

Pořadatelé Metronome Prague 2024 se daří nejen nacházet interprety, ale také spojovat síly s novými partnery. Nově oznámily spolupráci s ČSOB bankou. Ta se stává generálním partnerem letošního sedmého ročníku. Cílem této spolupráce je zajištění ještě většího komfortu pro návštěvníky festivalu, tak aby každý odcházel s nezapomenutelnými hudebními zážitky a pozitivními emocemi.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY