Bruce Springsteen připravil na duben další výběrovku

06.03.2024 13:02 - Jiří V. Matýsek | foto: Danny Clinch

Bruce Springsteen má za sebou hned několik kompilací a bestofek. Hned ta první z roku 1995, lakonicky nazvaná "The Greatest Hits", odstartovala na prvním místě v žebříčku ve Spojených státech, Británii i Německu (mimo jiné), a co se prodejů týče, v Americe byla dokonce šestkrát platinová. Poté následovaly další sbírky včetně příspěvku do série "Essential" nebo kolekce "Chapter and Verse", která vedle hitovek nabídla i pár raných kousků.

A nyní je na cestě další. "Best of Bruce Springsteen" vyjde 19. dubna, tedy jen pár dnů předtím, než The Boss odpálí své turné po Evropě, při kterém se 28. května zastaví také v pražských Letňanech.

Bude se jednat o poctivě pojatý průřez celou kariérou tohoto muzikanta z New Jersey. V digitální verzi obsáhne 31 skladeb - od dvojice z debutové desky "Greetings From Asbury Park, N.J." až po dvě písně ze zatím poslední studiovky "Letter To You" z roku 2020.

Mezi ně se vměstnalo vše zásadní, včetně Oscarem a Zlatým glóbem oceněné "Streets of Philadelphia" či rovněž filmové "The Wrestler", zásadních hitů "Badlands", "Born To Run" nebo "Born In The U.S.A." i pozdních perliček jako "Long Time Coming". Posluchači tak dostanou poměrně solidní kolekci songů, byť žádná velká fanouškovská překvapení se nekonají.

Fyzická edice vyjde jako černý dvojvinyl a bude podstatně redukována na 18 kousků, bonusem budiž nový textový doprovod z pera hudebního novináře a producenta Erika Flannigana.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY