Hannah Frances se v "Keeper of the Shepherd" roztančeně potuluje lesem

26.02.2024 16:52 - Kateřina Spacek | foto: Grant Hindlsey

Hannah Frances je zpěvačka, kytaristka, skladatelka, básnířka a umělkyně. Její zvuk spojuje avant-folk, progresivní rock a jazz prostřednictvím břitké lyriky a důmyslných polyrytmů. Její hlas je pronikavý, vřelý a zároveň jakoby vždy připravený všechny ukonejšit.

V roce 2018 debutovala albem "White Buffalo", tři roky nato následoval "Bedrock". A nyní si pro nás tenhle vermontský talent připravil již třetí desku. "Keeper of the Shepherd" vyjde 1. března a Frances z ní přináší stejnojmennou ochutnávku v podobě videoklipu.

Čerstvý song cválá kupředu za doprovodu bicích, kytary a táhlých basových linek a přebírá jak hybné country rytmy, tak mystický folk. Vokál autorky je zde znovu hřejivým středobodem, který se vznešeně tyčí nad instrumentací, vše pak zakončuje jazzově laděné finále.

V tom samém duchu se nese i videoklip. V něm pozorujeme zpěvačku uprostřed lesů, jak se lehkými tanečními kroky pohybuje divočinou. Režie se ujal Quinn Gundersen a jedná se opravdu o krásný cinematografický počin.

Tracklist třetí řadovky od Hannah Frances bude následující: Bronwyn, Keeper of the Shepherd, Woolgathering, Floodplain, Husk, Vacant Intimacies, Haunted Landscape, Echoing Cave.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY