Je to oficiální. Slayer jsou po pěti letech zpět, na léto ohlásili dvě festivalová vystoupení

21.02.2024 19:15 - Jiří V. Matýsek | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Vysněné a nepravděpodobné se někdy děje. V době, kdy se nezadržitelně blíží vydání sólové desky Kerryho Kinga, která má být podle kytaristy samotného nepokrytým pokračováním trendů, které nastolil ve Slayer, ohlásila tahle stylotvorná formace doslova bombu: kapela se po pěti letech vrací. Alespoň to tedy tvrdí line-upy amerických festivalů Louder Than Life v Louisville a Riot Fest v Chicagu.

Zprávu záhy potvrdila i informace na webových stránkách skupiny - oba termíny, tedy 22. září v Chicagu a 27. září v Louisville - hrdě září v seznamu koncertů. Navíc se na webu objevila i tajnosnubná hláška o blížící se "nové nesvaté bráně" a také krátké video s názvem "It gets you when you least expect it", tedy "Dostane vás, když to nejméně čekáte".

Do rozjitřených debat fanoušků pak vlétla oznámení přímo od obou klíčových členů. A jakkoliv ještě nedávno Kerry King prohlašoval, že představa toho, že by se společně s Tomem Arayou objevili společně na pódiu, není v nejbližších letech reálná, vše je nyní jinak.

"Nic se nevyrovná těm 90 minutám, kdy jsme na pódiu, hrajeme živě a sdílíme tu intenzivní energii s našimi fanoušky," uvedl Araya v tiskové zprávě. "A upřímně řečeno, tohle nám chybělo." Kytarista King není o nic méně optimistický: "Chybělo mi živé hraní? Určitě. Slayer pro naše fanoušky hodně znamená, oni znamenají hodně pro nás. Už to bude pět let, co jsme je neviděli."

Revolver Magazine navíc potvrdil, že se ke Kingovi s Arayou přidají i oba zbývající muzikanti, kteří s nimi tvořili poslední sestavu Slayer, tedy kytarista Gary Holt a bubeník Paul Bostaph. Zda se jedná o jednorázový návrat, nebo něco většího - typu nového alba nebo vzpomínkového světového turné - to je zatím čistě na divokých spekulacích fanoušků a hudebních novinářů. Možné je nicméně úplně všechno.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY