Premiéra: Tokhi po bubenické řeži přichází s vlastní úpravou hitu ze seriálu "Vikingové"

22.02.2024 18:18 - Hana Bukáčková | foto: Michal Skořepa

V závěru loňského roku vydal Tokhi, bubenický mág a guru projektu Groove Army, předělávku "Valhala čeká nás". Místo tradičních paliček se chopil mikrofonu a kultovní hit přetextoval a přearanžoval. Nyní na tento počin navazuje další známou skladbou, kterou ale tentokrát ponechal v angličtině a zapojil do ní čistě jen svůj hlas a perkuse.

" 'My Mother Told Me' je opravdu prastarý chorál (některé zdroje uvádějí, že až z 9. století) a nejedná se tak o klasický cover jako spíš o moji aranž této dávné písně. Samozřejmě, nejvíc skladbu proslavil seriál 'Vikingové', proto dodnes vzniká velké množství variací a různých verzí po celém světě," poodhaluje Tokhi.

Zároveň dodává: "Největší výzvou bylo poskládat všechny mé hlasy do pro nás neobvyklých harmonií. S tím mi výrazně pomohla úžasná zpěvačka Mirka Novak a Dan Šída ze studia Black&Gold, kde nahrávka vznikla. To samé jsem potom musel udělat s perkusemi a bubny, jednu vrstvu po druhé. Náběry bubnů a také celé video má na starosti Pan Lynx aka Michal Skořepa a já mám z výsledku ohromnou radost. Mimo samplu cella v písni opravdu není nic jiného než můj hlas a perkuse, natáčení tak bylo velmi intenzivním a zábavným zážitkem."

Ale nebojte, nezůstane jen u coverů. "Přepsal jsem sice pár tradicionálů, některé z nich jsem si oblíbil už v mé dávné kapele Bran, nicméně pilně pracujeme na ryze autorských písních a já se nemůžu dočkat, až budou venku."

Od Groove Army a své akademie rovněž neutíká, bubeníkům se věnuje na 100 %. Je to jen další posun, nový projekt, součinný s tím stávajícím. A jak sám říká: "Od psaní textů a občasného zpěvu s kapelami už je to jen další krůček. Když uděláš z bubeníka frontmana, ještě pořád můžeš udělat z bubenického frontmana frontmana…"



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY