Ve šlépějích úspěšnější sestry

01.09.2003 05:00 - Zuzana Macháčková | foto: facebook interpreta

Kylie Minogue můžete znát už z osmdesátých let, ale její mladší sestra Dannii se vrhla na scénu teprve nedávno. Nicméně z její desky "Neon Nights" mám pocit, jako by to všechno dělala jen proto, aby se své sestře vyrovnala, úplně stejný žánr, podobný hlas a žádná originalita...
5/10

Dannii Minogue - Neon Nights

Skladby: Put The Needle On It, Creep, I Begin To Wonder, Hey! (So What), For The Record, Mighty Fine, On The Loop, Push, Mystified, Don't Wanna Lose This Feeling, Vibe On, A Piece Of Time, Who Do You Love Now? (Riva feat. Dannii Minogue), I Won't Work Out / Videa: I Begin To Wonder, Put The Needle On It, Who do You Love Now?
Celkový čas: 58:48
Když slyšíte jméno Minogue, pravděpodobně vás napadne Kylie, která se ještě velmi mladá stala jednou z hvězd osmdesátých let a po menší odmlce na konci devadesátých let chytla druhý dech. Úspěch Kylie zřejmě pobídl její sestru Dannii, aby to zkusila také, třeba to vyjde. V hudebním světě je spoustu úspěšných i celých rodin, buď spolupracují, nebo každý dělá něco jiného. Ale Dannii vsadila na stejný recept, který proslavil Kylie. Taneční popíková hudba, sexy image a ještě něco? Myslím, že je to všechno.

Jestli znáte hudbu Kylie, klidně přestaňte číst tuhle recenzi, protože album "Neon Nights" je prakticky úplně o tom samém. Téměř všechny písničky jsou taneční a ušité jednou jehlou. Jediné, co desce trochu nahrává v hodnocení, je to, že texty nejsou tak úplně o ničem a Dannii se na nich také přičinila. Pokud jde o taneční žánr, "Neon Nights" obsahuje spíše klubové skladby, to znamená, že na běžných diskotékách se nejspíš hraje málo a na kluby je příliš komerční. Těžko říct, komu se zalíbí taková kombinace. Abych jen nekritizovala, na desce je pár světlejších kousků, mezi které patří "Who Do You Love Now", což je skladba projektu Riva, kde Dannii pouze hostuje, to už je typický diskotékový track. Špatný není ani singl "Put The Needle On It", který otevírá celou desku, nebo "For The Record", což kupodivu není singl - docela nápaditý track po hudební stránce. Pěkná taneční skladba je též "I Begin To Wonder", až na malý detail - je to coververze asi rok staré písničky původně od JCA a nemohu si pomoct, originál je originál.

Jinak se o hudbě moc polemizovat nedá, proto přesměruji řeč k bonusovým materiálům, kterých je na desce opravdu požehnaně. Na albu najdete tři videa k "I Begin To Wonder", "Put The Needle On It" a "Who Do You Love Now". S videoklipy je to však stejné jako s muzikou. Sledujete pouze Dannii nějakým způsobem se kroutící na obrazovce počítače a jinak nic. Ve všech třech klipech to samé. Dalším bonusem je fotogalerie (skoro stejné fotky jako v bookletu) a tady přes celou písničku vidíte většinou ležící Dannii v pořád stejných šatech. Někoho to možná baví, ale mě tedy ne. Ještě technická poznámka, jestli máte slabší počítač, moc si neužijete, na Pentium 1 mi to pěkně trhalo.

"Neon Nights" je deska hlavně pro fanoušky rodiny Minogue, ti, kterým se omrzely nahrávky Kylie, to mohou také zkusit, ale moc dlouho jim to nevydrží. Z tohoto alba mám prostě pocit, že Dannii sází jen na image a jméno Minogue, muzika je čistě průměrná.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY