Místo odpočinku je tu nový videoklip od Povodí Ohře. Podívejte se na "Blud" v premiéře

07.02.2024 10:00 - Jiří V. Matýsek | foto: Jiří V. Matýsek / musicserver.cz

Západočeští desperáti z Povodí Ohře vydali loni v září své třetí studiové album "Místo odpočinku". Deska napsaná na motivy libreta F. E. Devrienta k romantické opeře "Hans Heiling" z roku 1833 vynesla kapele pozitivní recenze i nominaci na cenu Anděl v kategorii Nejlepší rockové album.

Nyní se muzikanti ze západních Čech připomínají zbrusu novým videoklipem. Pro obrazové ztvárnění vybrali skladbu "Blud", svého času první singl z alba.

Mystický a až symbolicky pohádkový (a notně temný) snímek režíroval Jan Škop a vystupují v něm Adam Hrivňák, Marie Štréblová a Veronika Molnárová. "Libilo se mi, že text skladby vznikl podle klasické opery, která pojednává o nabytí a ztrátě první lásky, o přátelství a zradě. Jde o téma, které je aktuální v každé době," svěřuje se režisér.

"Zkusili jsme s přáteli kolem kapely převést toto téma a první dvě kapitoly opery do audiovizuálního hávu. V den natáčení k nám přišla arktická zima, do toho poprchávalo. Pro herce i a štáb to bylo hodně náročný. Točilo se v lese bez elektřiny a s minimálním zázemím. Jsem rád, že to všichni zvládli a že se nám podařilo nakonec i to všudypřítomný bahno využít pro klip," vzpomíná.

Syrový obraz podzimního lesa tu jde ruku v ruce se syrovým minimalismem hudební složky a doplňuje se s vnitřním napětím, které vytváří spojení fantastických konceptů a archetypů s moderními kostýmy.

Povodí Ohře představí svoje album "Místo odpočinku" také na koncertech. Ohlášené termíny jsou prozatím následující:

24.2. - Mariánské Lázně
7.6. - Třebíč
15.6. - Zábřeh
26.6. - Hromnice
10.8. - Brno
30.8. - Mikulov
31.8. - Šternberk
26.10. - Chodov



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY