Superskupina Black Country Communion se vrací s pátou studiovkou

01.02.2024 08:02 - Jiří V. Matýsek | foto: J&P Adventures

Hvězdná sestava, v níž se pod hlavičkou Black Country Communion sešli vokalista a basák Deep Purple a Black Sabbath Glenn Hughes, bluesový mág Joe Bonamassa, klávesista Derek Sherinian (Alice Cooper, Dream Theater, Billy Idol) a bubeník Jason Bonham (za svého zesnulého otce zaskočil mimo jiné v jediném reunionu Led Zeppelin), se po letech opět zavřela do studia.

Výsledek jejich práce, páté, zatím nepojmenované studiové album projektu, vyjde letos v červnu. Trvalo to sedm let.

Zprávu vyslal do světa novinář Eddie Trunk, který s kapelou dělal propagační interview a desku měl možnost slyšet. Slibuje "100% zabijácký rock a album, které nakopává zadek".

O nahrávce se dříve, právě v rozhovoru s Trunkem pro rádiovou stanici SiriusXM, rozpovídal Glenn Hughes. "Zní to jako Black Country Communion. Není tam moc odboček, neděje se tam nic, co by bylo nějak jiné. Navázali jsme na atmosféru prvních čtyř řadovek, takže je to rozšíření, ale je to vlastně progrese, pokud se tomu dá říkat progrese. Každý hraje tak, jak je stavěný," lákal tehdy.

A dodal: "Atmosféra v kapelním táboře ještě nikdy nebyla tak přátelská a zábavná a při natáčení v Sunset Sound Studious v Hollywoodu jsme se vážně skvěle bavili. A už se nemůžu dočkat, až to uslyšíte."

Další detaily si muzikanti nechávají pro sebe, Bonamassa nicméně v jednom rozhovoru zmínil, že chystané dílo bude syrové, bez výrazných studiových zásahů. Prostě tak, jak jsme u téhle formace již zvyklí. Na palubu se vrací i producent Kevin Shirley, který dohlížel i na předchozí alba. Uvidíme, co prozradí první singl, kterého se bezpochyby dočkáme v nejbližších týdnech či měsících.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY