Ozzy Osbourne by se rád s fanoušky rozloučil dvěma koncerty v domovském Birminghamu

26.01.2024 12:05 - Jiří V. Matýsek | foto: Tereza Váchová / musicserver.cz

Vypadá to, že i na Prince temnot Ozzyho Osbourna, v posledních měsících docela optimistického, dolehla tíha jeho zdravotních omezení. Už před nějakou dobou připustil, že na harcování se po turné už to skutečně nevypadá, přesto se nehodlá vzdát lacino a chce svým příznivcům dát takové koncertní sbohem, jaké se sluší a patří.

V nedávném rozhovoru to uvedla Ozzyho manželka Sharon. "Na tour už nepojede, ale plánujeme ještě dvě vystoupení na rozloučenou. Má zkrátka pocit, že se se svými fanoušky ještě nikdy nerozloučil, a chce tak učinit," řekla novinářce Jane Moore.

Velkolepá akce by se měla uskutečnit na fotbalovém stadionu Villa Park v Birhminghamu, tedy ve městě, z něhož Ozzy pochází a které leží v oblasti, z níž vyrašily kořeny heavy metalu - vznikli zde jak Black Sabbath, tak jejich souputníci Judas Priest.

Zpěvák bojuje s Parkinsonovou nemocí a za sebou má sedm operací páteře v průběhu posledních pěti let. A jakkoliv to ještě vloni v létě vypadalo docela dobře - Osbourne měl hrát na mamutím kalifornském festivalu Power Trip -, už na podzim připustil, že to nemusí být tak růžové. "Beru to den po dni, a pokud budu moci znovu vystupovat, udělám to," svěřil se tehdy časopisu Rolling Stone UK.

"Ale bylo by to jako loučení s nejlepším vztahem mého života. Na začátku nemoci, když jsem přestal koncertovat, jsem byl opravdu naštvaný sám na sebe, na doktory i na celý svět. Ale postupem času jsem si řekl: 'No, možná se s tím faktem prostě musím smířit,' " prohlásil a dodal, že si sám sebe nedovedl představit, že by na pódium přijel na invalidním vozíku. "Nebudu nějaký polovičatý Ozzy, který žebrá po soucitu," uzavřel.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY