No more Durex! Z Hentai Corporation odchází baskytarista

22.01.2024 11:39 - Hana Bukáčková | foto: Tomáš Parkan / musicserver.cz

Z ďábelské partičky Hentai Corporation odchází její stěžejní člen - basák Matouš Duraj alias Durex. Kapela o jeho rozhodnutí informovala na svých sociálních sítích

"Gutten Tag, vážení přátelé, teď přichází jedna z těch méně radostných věcí, které se poslední dobou udály. Z osobních důvodů nás bohužel opouští Durex. Je to sice rána, ale není to úplně z čistého nebe, protože poslední cca rok to už bylo trochu na dřeň a dalo se to očekávat, i když si to naplno asi nikdo z nás nepřipouštěl," zní její prohlášení.

Samotný Durex se ke svému odchodu vyjádřil také, aby zabránil případným spekulacím: "S klukama k žádné neshodě nebo nedej bože potyčce nedošlo. Nicméně se mi před dvěma lety narodily dvojčata, v práci to začal bejt taky docela mazec (a protože ta muzika nás nikoho neživí, tak to nejde úplně upozadit) a řešim i nějaký další věci, který vyžadujou můj čas a energii. Po asi ročním fungování, kdy byl můj přístup ke kapelním záležitostem tak trochu na hovno, jsem se rozhodl do toho říznout a ukončit svoje působení v Hentai." A pokračuje: "Nebylo to jednoduchý, přece jenom jsem tím strávil víc než půlku života, ale v tuhle chvíli je to asi nejrozumnější řešení. Člověk si občas potřebuje udělat čas sám na sebe a na svoje blízký."

Durexe budeme mít každopádně možnost vidět ještě na pár zastávkách jarní šňůry, a to v Praze (16.3.), Brně (29.3.), Ostravě (30.3.), Pardubicích (12.4.) a Plzni (13.4.). Na dalších koncertech se už představí nová tvář - Jan Pingitzer. Něco zkrátka končí, něco začíná, tak "Vielen Dank, Durex, za tvou zabijáckou basu a metalácký pohazování s vlasy!"



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY