Kygo s Avou Max ve "Whatever" kazí průlomový hit od Shakiry

21.01.2024 09:11 - David Böhm | foto: Sony Music

Zdá se, že neobvykle pojatému samplování už odzvonilo. Nyní stačí vzít nějaký hit z doby kolem roku 2000, přepsat jeho refrén na něco úplně primitivního, kolem toho dodat nějaké to ducání a máte vyhráno.

Tenhle trend nejspíše nakopli David Guetta a Bebe Rexha, když z "Blue (Da Ba Dee)" od Eiffel 65 stvořili "I'm Good". Jenže zatímco v tomto případě šlo o energickou party vypalovačku, ve které se jednoduchý text dal skousnout, další kousky podobného rázu vesměs nedopadají dobře a vypovídají spíše o mimořádné lenosti stvořit něco nového.

A stejně tak je to u novinky "Whatever", v níž si Kygo a Ava Max vzali na paškál "Whenever, Whenever" od Shakiry. Norský DJ ho obalil do soundu à la jeho vlastní "Firestone", který o osm let později zní poněkud vyčpěle. Zejména přepsaný refrén je ale bohužel tak špatný, že by dvojce udělala lépe, kdyby ho neměnila vůbec. Posuďte sami: "Whatever, whatever / We were never good together / I’ll be here / And you stay there / Truth is I never cared."

V doprovodném klipu se však americká zpěvačka v poušti samozřejmě dramaticky tváří a prohýbá, jako by posluchačům sdělovala něco zásadního. Dojem, že na výsledku nikomu moc nezáleželo, jen potvrzují náhodné prvky jako animované letadlo nebo roztříštěné zrcadlo. Schválně, zda nulová snaha postačí k tomu, aby si hudebníci mohli připsat hit. Každopádně éra takovýchto líných předělávek by už mohla skončit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY