Domácí deathmetalisté Innesphere představují skladbu "The Trident Is Burning", video natočili na festivalu Brutal Assault

14.12.2023 12:37 - Jiří V. Matýsek | foto: Smile Music

Plzeňská deathmetalová sebranka Innersphere připravuje k vydání novou studiovou desku a jako lákadlo posílá do světa skladbu "The Trident Is Burning". Video k údernému songu, který hutný zvuk osvěžuje progresivními pasážemi, skupina natočila na 26. ročníku festivalu Brutal Assault, jenž se tradičně koná v pevnosti Josefov u Jaroměře. Živák zachytil Marek "Frodys" Pytlík.

"The Trident Is Burning" vychází jako předvoj třetí řadové desky, jejíž vydání je naplánováno na leden příštího roku u labelu Smile Music. Skladba samotná vznikla ve velmi pohnuté době.

"Píseň byla celá napsána 25. 2. 2022 v reakci na nový válečný konflikt v Evropě a šok z něj," popisuje Míra Litomerický, kytarista a hlavní vokalista formace. "Je tristní, že společnost a lidstvo jako takové se nepoučilo z historie a neštítí se vytvářet zvěrstva, podílet se na válkách a rozšiřovat deziluzi a beznaděj mezi lidmi namísto budování lepší společnosti a prostředí, ve kterém všichni žijeme. Říkám si, kam se poděl rozum, kam se ztratilo porozumění, konstruktivní diskuze? Každý bezhlavě věří lecčemu, čím je masírován z médií, sociálních sítí. Někteří bezhlavě bojují za nesmysly a věří polopravdám či úplným blbostem a ženou se do 'masomlejnku', ať fyzicky či dalším rozséváním hněvu a rozkolů napříč společností. To se, bohužel, děje v celosvětovém měřítku. Přál bych si, aby svět byl lepším místem a lidi byli schopni konečně udělat krok vpřed."

Veškeré toto naštvání a agrese se do songu podařily otisknout a je dobrou ukázkou vážného tónu, v jakém se nové album plzeňské kapely ponese. Krátce po vydání vyrazí muzikanti na turné, které je zavede do řady českých měst, ale i na Slovensko nebo do Německa.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY