S novým adventním klipem Simy Magušinové "Prichádza pokoj"

13.12.2023 09:22 - Milan Menčík | foto: s laskavým svolením Simy Magušinové

Období Adventu je především pro katolíky časem ztišení a čekání na příchod Ježíše Krista. Snad i proto přichází Sima Magušinová po nedávných koncertech v České republice i s tematickým singlem a klipem nazvaným "Prichádza pokoj".

Skladba má - jak už název napovídá - tichý a klidný charakter. Opakující se melodickou smyčku, která by sama o sobě mohla uspávat, však rozstřeluje krásné aranžmá plné gradujících smyčců, vrstvených vokálů a klávesových ploch, které ještě víc kladou důraz na poselství skladby - "v tichu prichádza pokoj, v pokoji nádej".

"Prajem si, aby nie len v tento krásny adventný čas, ale hocikedy prichádzal pokoj a nádej do sŕdc každého, kto o to prosí. Ja nachádzam pokoj občas v tichu, občas v horách, občas v krásnych maličkostiach a rozhovoroch... a vždy v Tom, ktorý ma stvoril," píše sama Magušinová na svém Facebooku.

Doprovodný klip nechala muzikantka natočit v prostředí hor, s prostřihy na zdánlivě zcela obyčejné lidi a obyčejná místa, kterých každý den navštívíme desítky. Ovšem zdání může častokrát hodně klamat a za na první pohled nijak zvláštními lidmi i místy se mohou skrývat neobyčejné životy či situace. A o tom to vlastně celé je.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY