Eurotrialog - tradiční festival za netradiční cenu

18.08.2003 18:51 - Hynek Just | foto: facebook interpreta

Eurotrialog, Mikulov - logo
© facebook interpreta
Z festivalu, který vždy víceméně uzavíral festivalovou sezónu, se letos stal jeden z mnoha festivalů uzavírajích festivalovou sezónu. Shodné datum, odvíjející se od předposledního srpnového víkendu, bylo letos společně s Eurotrialogem vybráno také Trutnovu a třeba Pacovskému poledníku. Přesto, stále je dost důvodů, proč zajet právě na Eurotrialog, a to nejen dík letos těžko uvěřitelné ceně vstupenky.

Přibližná dvacítka kapel, která se na "festivalu hudby mimo hlavní proud" letos objeví, vychází již tradičně z geografické polohy Mikulova, tentokrát bez výjimek vystoupí kapely české, slovenské a rakouské. Program se tento rok poprvé rozšíří na obsahem srovnatelné dva dny. Páteční večer bude patřit další z mnoha zastávek Létajícího cirkusu - o tom, co tato pětice kapel se společným jmenovatelem Hudby Praha obnáší, jste se mohli nedávno dočíst i na stránkách MusicServeru, sobota bude o poznání delší a co do obsahu také pestřejší. Budeme-li se soustředit na události výjimečné, pak sem tentokrát bude, kromě již zmiňované Hudby Praha, patřit u nás zřídkakdy vystupující Phil Shöenfelt & Southern Cross, objev festivalu Alternativa - reprezentanti současného českého "postundergroundu" Skrytý půvab byrokracie, či rakouská kapela Ground/Lift, jména ne příliš známého, leč ve složení, které pravidelným návštěvníkům Eurotrialogu bude jistě povědomé (minimálně těm, kdo zažili Werk, Metamorphosis či BOO). Chybět nebudou samozřejmě ani pravidelnější festivalové jistoty - Psí vojáci, Ty syčáci, Fru Fru Serious, Traband, Nahoru po schodišti dolů band etc...

Eurotrialog, Mikulov - ilustrativní foto
© www.eurotrialog.cz
Na stránkách pořadatele se kromě předpovědi počasí, podrobného rozpisu programu a hafa dalších informací dočtete o pěti důvodech, proč jet právě do Mikulova, mně nezbývá než k nim přidat ještě velkorysé doporučení ochutnávky prvního burčáku a pročišťujícího výletu na Svatý kopeček...

5 důvodů, proč jet do Mikulova
1. Přijatelné vstupné - 150,- Kč na oba dny dohromady. K internetovým objednávkám nad 5 lístků CD zdarma.
2. Výborná dostupnost z Prahy autem (2 1/2hodiny), z Brna (1/2 hodiny), z Bratislavy (1 hodina), z Vídně (1 hodina) vlakem i busem z Brna, Břeclavi, Znojma.
3. Stanování zdarma.
4. Nabitý hudební program. Dramaturgie opomíjí střední proud a zaměřuje se na kvalitu ze všech ostatních žánrů.
5. Tradiční divácká atmosféra, vstřícnost, tolerance. Nejsme masová akce, naše krédo je především vaše spokojenost a pohoda.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY