Thrashoví Refore servírují video "Blind World", první ukázku z druhého alba

28.11.2023 15:45 - Jiří V. Matýsek | foto: Hanka Stará

Mladá thrashová krev Refore před dvěma lety zaujala svým podařeným a dospělým debutem "Built To Nothing". Potenciál téhle party potvrdilo také hojné koncertování a nyní konečně dozrál čas na album číslo dva. To se bude jmenovat "Illusion of Existence" a jeho vydání je naplánované na 24. února příštího roku. Už nyní si ho ale můžete předobjednat na CD, LP i kazetě a klidně k tomu přihodit třeba také dámské či pánské tričko.

Opět se můžeme těšit na pořádnou porci poctivě old-schoolového agresivního thrash metalu, kterému v žilách tepe odkaz Slayer, ale i mladá divoká energie. Nahrávka vydaná u labelu Smile Music nabídne devět skladeb a k dispozici bude kromě výše zmíněných nosičů samozřejmě i digitálně.

Že je na co se těšit, potvrzuje rychlopalný singl "Blind World", který přináší naostřené riffy i dostatečně naštvaný vokál. Typická pichlavost v textu, který se tentokrát pouští do světa rozděleného názory a vzájemným hněvem, zůstává zachována a není to jen póza a žánrové klišé. Téhle partě z Bílých Karpat to bez problémů věřím.

K nové písni vzniklo i doprovodné video, které nabízí efektní sestřih z živých koncertů kapely a dobře se daří energii zhustit do čtyř a půl minut. Za videoklipem - kamerou, střihem i jeho režií - stál Richard Jakeš.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY