Patrick Wolf chystá sbírku rarit "The Circling Sky"

26.11.2023 15:21 - Dan Hájek | foto: Patrick Wolf

Se svým návratem to Patrick Wolf, zdá se, myslí zcela vážně. Po minialbu "The Night Safari" z letošního jara teď potvrdil, že usilovně chystá svou sedmou (zatím nepojmenovanou) řadovku. Svěřil se také, že by rád ještě více koncertoval. Kromě toho si těsně před Vánocemi splní malý sen: vydá kompilaci béček a rarit "The Circling Sky".

Výběr se primárně zaměřuje na muzikantovy hudební začátky - připomene třeba dvojici skladeb "Empress" a "Pumpkin Soup" z debutového épéčka, nesoucího jen jeho jméno. Dále pak nabídne kompletní b-strany singlů z období druhé desky "Wind In The Wires". K tomu připojí něco málo doposud hůře dostupného materiálu, například hned úvodní "Night Train" nebo "Short Story", která se objevila jen na CD-R archivech (jež Patrick dříve prodával po svých vystoupeních).

Patrick Wolf
© facebook interpreta
Autorem fotografií na přebalu je Bryan Sansivero, má jít o jejich první vzájemnou spolupráci. Vnitřní přebal kromě textů nabídne i poznámky k jednotlivým položkám této selekce materiálu, která dotváří Wolfovu představu o kompaktním albu. Vše prošlo důsledným masteringem Alexe Whartona v Abbey Road Studios. Sám hlavní aktér vzpomíná, že v dobách vzniku prý neměl dostatek prostředků, aby mohl všemu dopřát dostatečnou finalizaci dle svých představ.

Zmíněné jarní ípíčko "The Night Safari" pak provázel krátký film "The Bowline Knot" (ke zhlédnutí níže), který vznikal pod taktovkou režiséra Josepha Wilsona. Jedná se o jakýsi dokument přibližující "hledání cesty, jak vstoupit do nového dne" a propojuje již publikovaný klip k písni "Nowhere Game" s novými záběry pro titulní kus "The Night Safari". Součástí tracklistu překvapivě není balada "Enter The Day".

Kolekce "The Circling Sky" Patricka Wolfa vyjde 15. prosince a zahrne tuto jedenáctku skladeb: Night Train, Godrevy Point, Souvenirs, Penzance, The Hazelwood, Short Story, Ignis Fatuus, The Tinderbox, Empress, Idumea, Pumpkin Soup. K dispozici bude fyzicky pouze na limitovaném červeném vinylu, později by se vše mělo objevit taktéž na digitálních platformách.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY