Návštěva u hudebního Bosse aneb leto se blíží(lo)!

21.08.2003 05:00 - Vojta Kostelecký | foto: facebook interpreta

"Escape". Naprosto nepostradatelná kompilace pro letošní léto? Chris Rea, Lighthouse Family, Dire Straits, Louis Armstrong... Jedině oni vám zajistí klidné a pohodově prožité prázdniny a dovolenou? Ani náhodou, jen další zbytečná kolekce stokrát ohraných hitů let šedesátých a sedmdesátých.
5/10

Různí - Escape - The Soundtrack To Your Summer

Skladby: Chris Rea - On The Beach, Christopher Cross - Sailing, Lighthouse Family - Ocean Drive, Dire Straits - Single-Handed Sailor, The Drifters - Under The Boardwalk, Otis Redding - (Sittin' On) The Dock Of The Bay, Bill Withers - Lovely Day, Al Stewart - Year Of The Cat, Kool & The Gang - Too Hot, Jimmy Cliff - I Can See Clearly Now, The Isley Brothers - Summer Breeze, Bob Marley vs Funkstar de Luxe - Sun Is Shining, 10CC - Dreadlock Holiday, Blondie - The Tide Is High, Groove Armada - At The River, Sergio Mendes & Brasil '66 - Mas Que Nada, Stan Getz & Astrud Gilberto - The Girl From Ipanema, Ella Fitzgerald - Summertime, Louis Armstrong - What A Wonderful World
Celkový čas: 79:48
Vydavatel: Popron Traxx
Místo: Centrála hudebního vydavatelství Universal (kdesi za mořem)
Datum: 11.5.2003
Čas: 03:35 p.m.
Osoby a obsazení: Big Boss, čínská polévka, já, kožené křeslo

Hmmm... Zase to léto, sakra. Už se to blíží, to budou kšefty. Co s tím? No, teď žádnou desku nevydám, nejsem blázen, ale něco by to chtělo. Něco takovýho letního, veselýho, sluníčko, pohodička. Všichni utíkají někam k vodě, k moři. No jasně (Big Boss vyskakuje ze židle, přičemž si polévá košili čínskou polévkou - to víte, hudební průmysl je v krizi... i "velká zvířata" musejí šetřit), bude se to jmenovat "Escape" a bude to ten nejlepší letní soundtrack! Skvěle. Jsem přeci jenom jednička, vždycky sám sebe dostanu, když přijdu na něco novýho.

No jo, tak to bude kompilace, ale když si to dneska muže každej doma sám vybrat a vypálit? Musím se zaměřit na ty starší, který s těma pekelnejma strojema a vypalovačkama (Big Boss se celý oklepe, kopne do sebe dvojitou whiskey a pokračuje) stejně neuměj zacházet (nyní usedá za svůj obstarožní Power Mac G5 a vypisuje ve firemním katalogu klíčová slova: beach, sun, ocean, sea, summer, reggae, jazz, pop...). A už to tu máme! Chris Rea, Lighthouse Family. Sice je nikdo nemiluje, na druhý straně nikomu nevadí. Jasně, jasně. Kdo má dnes největší kupní sílu? Ti samí, co neuměj vypalovat. To je vono! Je jim tak mezi 35 a 50. Takže hlavně "šedesátky", "sedmdesátky". Dire Straits? Otis Redding? Jimmy Cliff?! Dobrý! Taky by to chtělo špetku toho jazzu. Kdo to tak umí? Docela dobrej je ten Armstrong nebo Fitzgeraldka... Trocha latiny, to nikdy neuškodí. Vrazíme tam "Girl From Ipanea" od Astrud Gilberto, to na žádný kompilaci už dlouho nebylo.

Ale přeci jenom, něco pro ty mladý by to taky chtělo. Marleyho! Toho milujou. Nezremixoval ho v poslední době náhodou někdo? To by bylo něco! Groove Armada, to neznám, ale když už mi to tady vyhledalo... Má to celkem letní náladu, proč ne (ač to dělám nerad, na tomto místě musím Bossovi na moment skočit do řeči. Groove Armada - "At The River" je opravdová perla, ale jestli si ji budete chtít opravdu vychutnat, tak jedině ve společnosti dalších skladeb z debutu "Vertigo". To samé ale vlastně platí o dobré polovině interpretů a skladeb na tomto albu). Tak, mám to za sebou! A ani to nebolelo (šéfik se pohodlně rozvalí do svého koženého křesla, pohledem přejede stěny obtěžkané zlatými a platinovými kotoučky a sebevědomě vyčkává na výsledky letních žebříčků prodejnosti).

Tak jo, necháme ho snít...


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY