Rockeři Superbus v tanečním videoklipu "Aseptisé" bloudí mezi virtuální realitou a skutečným světem

27.10.2023 12:49 - Kateřina Spacek | foto: Arnaud Juherian

Superbus je francouzská pětičlenná pop-rocková skupina, kterou v roce 1999 založila zpěvačka Jennifer Ayache. Název kapely pochází z latiny - slovo superbus znamená hrdý. Své první album "Aeromusical" vydali v roce 2002. Dvojka "Pop'n'Gum" následovala v roce 2004 a produkoval ji David Salsedo z formace Silmarils.

V roce 2006 získali Superbus cenu v kategorii nejlepší francouzská kapela na MTV Europe Music Awards a v roce 2008 cenu NRJ Music Award za nejlepší francouzskou hudební skupinu. Jejich píseň "Radio Song" byla použita ve hře "Guitar Hero III: Legends of Rock" jako odemykatelný bonusový kousek. Skladba "Butterfly" je pak použita ve hře "Fifa 08".

Je tomu ale už sedm let, co francouzský kvintet vydal svou šestou studiovku "Sixtape", a tři roky, kdy vyšel singl "Silencio". Nyní Superbus přicházejí s čerstvým počinem. Jmenuje se "Aseptisé" a už od první sekundy působí svěže. Víc než rockovým songem je spíše taneční skladbou inspirovanou osmdesátkami.

V podobném duchu se nese i videoklip, který poukazuje na to, jak moc je naše společnost závislá na moderních technologiích. Kde je vlastně hranice mezi reálným světem a tím virtuálním? Je tak tenká, že se můžete snadno ztratit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY