Trio Craggy Collyde láká na svůj dlouhohrající debut klipem k singlu "Hold Your Head Up High"

02.10.2023 16:02 - Jiří V. Matýsek | foto: Petr Foltýn

Kytarovka Craggy Collyde vstoupila na scénu - tehdy ještě jako duo Craggyho a bubenice Veroniky - v roce 2018. Po několika singlech přišel první větší počin v podobě EP "Wrapped Up In Ribbons", které jsme chválili i v naší minirecenzi.

Nyní, po třech letech, v sestavě bohatší o basáka Tomáše "Faky" Faktora, konečně vychází plnohodnotný debut. Nese název "The House Next Door", vyšel 22. září a do světa ho doprovází melodický, chytlavý singl "Hold Your Head Up High".

Tak jako předchozí nahrávky i albovou prvotinu kapela natočila v Brně ve studiu Reset u Romana Kašníka. Jedenáctka skladeb nabízí mix alternativních rock(’n’roll)ových písní s atmosférickými a pomalejšími baladami, ke kterým si muzikanti přizvali i několik dámských hostů - violoncellistku Katarín Zima z Bratislavy do temné "Buried at Sea" a klavíristku Petru Čtveráčkovou z Prahy do závěrečné "I Know It’s Over".

"Album je výsledkem našeho dlouhodobého tvůrčího procesu a snažili jsme se v něm náš zvuk posunout zase o kousek dál od jednoduchého punku či rock ’n’ rollu - které ale pořád máme rádi! Koneckonců to dokazuje i první singl z alba," směje se frontman Craggy.

"Hold Your Head Up High" je na první dobrou chytlavým bigbítem. Vznikl k němu i jednoduchý klip, který dobře odráží kamarádství i hravost celé formace.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY