Modern Nature v songu "Cascade" mísí prvky folku a jazzu

28.09.2023 17:21 - Kateřina Spacek | foto: James Sharp

Pátek se blíží a s ním i vydání čtvrtého alba od Modern Nature. To nese název "No Fixed Point In Space" a anglická trojice v čele s Jackem Cooperem vás v něm zve do svého expanzivního světa, který je velice otevřený a upřímný.

"Chtěl jsem dělat hudbu abstraktní, svobodnou a upřímnou. Mám pocit, že nastal čas vytvořit něco, co ještě nikdo neslyšel," svěřil se s Jack.

Z desky už trio stihlo představit ochutnávku "Murmuration", na které se mísí prvky folku, balady a jazzu. A v podobném duchu se nese i aktuální skladba "Cascade". I ta zní velice křehce a i v ní jsou slyšet prvky jazzu. Bez toho všeho by tato píseň byla jako tělo bez duše. Pokud jste fanoušky působivých zvukových krajin a zamilovali jste se do Sigur Rós, pak vás Modern Nature rozhodně nenechají chladnými.

A ke "Cascade" vyšlo i jednoduché lyric video. Naskytne se vám v něm pohled na prosluněný les a ženu v bílých šatech se svým dítkem. Text na obrazovce pak téměř splývá se zbytkem této hluboké estetiky. Pokud jste se tedy rozhodli si s Modern Nature zazpívat, pak se ke klipu možná budete znovu vracet. Ta hloubka celého momentu vás zkrátka zaujme natolik, že se v ní ztratíte.

Tracklist alba "No Fixed Point In Space" je následující: Tonic, Murmuration, Orange, Cascade, Sun, Tapestry, Ensō.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY