Artbluesoví The Bladderstones v klipu "Confused Rennie" zkoumají štěstí pomatené mysli

27.09.2023 17:23 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Moudrý

Artbluesové trio The Bladderstones slaví desetiletí na scéně a na 17. října naplánovalo novou desku "Toilet Fame". Na produkci se podílel a mixu a masteringu nahrávky se chopil Miroslav Chyška, kytarista skupin J.A.R. či Illustratosphere Dana Bárty. Na album teď láká již druhý singl, jmenuje se "Confused Rennie" a pozastavuje se nad osudem jedince žijícího mimo systém a společenské standardy.

"Nikdo se asi občas neubrání pohodlné představě bezstarostné existence bez tlaků a stresu, na něž je moderní doba bohatá. Při pohledu na nejmenovanou postavičku ulic rodného Slaného, jak nezatížen ničím kromě potřeby potravy a dalších substancí proplouvá spokojeně svým pozemským pobytem, mívám tyto myšlenky o něco intenzivnější. Až tak, že mě inspirovaly k napsání songu," popisuje autor, zpěvák a frontman skupiny Tomáš Frolík pozadí písně. Mísí se v ní prvky blues, jazzu a art rocku, vše protkané specifickou melancholií. Video kombinuje šedivý (černobílý) svět maloměstské fádnosti s barevnými scénami svobody bez pravidel.

The Bladderstones tvoří tři zkušení hudebníci v čele s kytaristou a zpěvákem Frolíkem, jedním z nejtalentovanějších a nejuznávanějších kytaristů své generace (je kromě jiného zakladatel skupiny Krajina Ró). V sestavě dále působí baskytarista a zpěvák Jan "Johnny" Judl (Jablkoň, Už jsme doma, Sestry Steinovy) a bubeník a vokalista Michael Nosek (Personal Highway, Eggnoise, Jana Lota a mnoho dalších).

Trio čeká na podzim celá řada koncertů, třeba 17. listopadu na festivalu Blues Alive v Šumperku. Vystoupení na největší středoevropské žánrové přehlídce bude oslavou deseti let na scéně. Samotná nová deska se bude křtít 11. listopadu v pražském klubu Jazz Dock.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY