Orchestral Manoeuvres In The Dark vás klipem "Slow Train" vtáhnou do budoucnosti

23.09.2023 11:15 - Dan Hájek | foto: Orchestral Manoeuvres In The Dark

"Bauhaus Staircase", tak se bude jmenovat čtrnácté řadové album Orchestral Manoeuvres In The Dark, o kterém je již známo nemálo detailů. Zkraje týdne Andy McCluskey a Paul Humphreys oznámili termíny evropského turné, které počítá i s pražskou zastávkou - té se dočkáme 10. února příštího roku v SaSaZu a vstupenky do předprodeje míří již v pátek 22. září. Kromě toho uvedli futuristicky znějící track "Slow Train".

Ten příznivce může překvapit - na OMD je to nezvykle energická záležitost, koketující s odkazem legend typu T. Rex spojeným s elektronickou poetikou Goldfrapp. "Slow Train" je blyštivá retrospektiva vnitřní vzpoury proti společenským zásadám, kdy chcete ukázat sílu vlastního postoje. Sám Andy si pochvaluje, že se jim s touto skladbou podařilo zbořit jakási zaběhnutá očekávání od nich samotných.

Doprovodné video opět vytvořil tým studia Cine1080 a i tentokrát jde o futuristickou vizi vzdálené budoucnosti. Hlavními aktéry této neobvyklé sci-fi podívané jsou humanoidi bez tváře žijící v blíže nespecifikovaném vesmíru s nulovou gravitací. S nimi pak máte možnost prozkoumat podivný prostor, který obývají společně se všudypřítomnou technikou.

Připomeňme, že deska "Bauhaus Staircase" do obchodů s muzikou nakoukne v pátek 27. října a Orchestral Manoeuvres In The Dark na ní představí tuto dvanáctku písní: Bauhaus Staircase, Anthropocene, Look at You Now, G.E.M., Where We Started, Veruschka, Slow Train, Don't Go, Kleptocracy, Aphrodite's Favorite Child, Evolution of Species, Healing. Fyzicky bude nahrávka dostupná na cédéčkách, vinylech (v několika barevných odstínech) a na audio kazetách.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY