Nedožité pětasedmdesátiny Luboše Andršta připomenou v Lucerna Music Baru Michal Prokop, Peter Lipa a Energit

10.09.2023 11:54 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Kytarista Luboš Andršt sice krátce před Vánocemi 2021 zemřel, jeho muzikantská stopa je ovšem stále živá. Letos by se dožil pětasedmdesáti a při této příležitosti se ve čtvrtek 14. září sejde v pražském Lucerna Music Baru unikátní hudební sešlost, aby tomuto velikánovi domácí blues-rockové a jazzové scény vzdala poctu.

Na tuto jedinečnou hudební osobnost zavzpomínají Andrštovi blízcí spoluhráči i kytaroví následovníci. Vystoupí tak například Peter Lipa v doprovodu Luboš Andršt Blues Bandu, kapely, která prorazila v roce 1984 dnes již legendární deskou "Blues z lipového dřeva". Roli kytaristy v tomto případě převezme Lukáš Martinek.

Dále bude pro tuto příležitost oživena blues-rocková legenda Energit a kytary se zhostí mladičký talent Jiří Rambousek. Program pak završí Michal Prokop s Framus Five. Kapela, ve které Andršt strávil většinu svého života a se kterou natočil mimo jiné kultovní nahrávku "Město Er", na níž se také autorsky podílel. Celým večerem bude provázet Marek Hlavica a jeho součástí bude i křest kompilačního dvojalba "Timeline 1971-2017", které vyšlo v červnu tohoto roku u Supraphonu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY