Autoři hitu "Babylon’s Burning" Ruts DC přivezou do Prahy novou desku

10.08.2023 12:11 - Tisková zpráva | foto: Ruts DC

Legenda britského punk-rocku Ruts DC se vrací do Prahy, a to rovnou s novou deskou. Punk sedmdesátých let z ulic Londýna je kapitola sama pro sebe. Jsou v ní dramatické příběhy, vznikly nezapomenutelné kapely, některé z nich s velice krátkou životností. Spletitý osud potkal i The Ruts, kteří dnes vystupují pod názvem Ruts DC. Udělali hit, skvěle jim to hrálo, potkala je tragédie, rozpadli se, po letech se dali znovu dohromady. V loňském roce vydali novou desku, teď s ní obrážejí pódia a 21. listopadu vystoupí v pražském Futurum Music Baru. Vstupenky za 460 Kč + poplatky jsou v prodeji od pátku 11. 8. 10:00 zde. Vstupné na místě bude 550 Kč.

Ruts DC (dříve The Ruts) patří k průkopníkům britského punku, v sedmdesátých letech byli velkým zjevením na scéně a v roce 1979 poslali do světa legendární skladbu "Babylon’s Burning". I ti, kdo si myslí, že ji nikdy neslyšeli, ji ve skutečnosti určitě nejméně jednou slyšeli. Hned o rok později ale kapelu potkala tragédie, zpěvák Malcolm Owen zemřel na následky předávkování heroinem. Ještě tři roky kapela fungovala, ale nakonec se stejně rozpadla. V roce 2007 se ke tvorbě vrátila. Od té doby vydali Ruts DC čtyři studiová alba, poslední "Counter Culture?" v roce 2022.

Ruts DC jsou známí svou originální kombinací punk rocku a reggae, nebojí se do hudby přimíchat ani dub a ve výsledku jsou zkrátka velmi alternativní skoro až indie kapela. I po letech vědí, co dělají, a jejich muzika a ani live shows nepatří k těm, které by vyčpěly a žily jen ze zašlé slávy. Naopak, Ruts DC i po téměř padesáti letech do muziky vnášejí punkovou energii a zůstávají originální a sví. Tak si jejich koncert nenechte ujít.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY