Bylo jich sedm a měli třináct hitů...

07.08.2003 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Teenagerská formace S Club 7 stihla za svou krátkou kariéru vydat čtyři řadová alba, natočit několik televizních seriálů a celovečerní film. Kromě toho samozřejmě zejména britské hitparády zásobovali singlovými hity, které všechny najdete na jejich výběrovce "Best".
5/10

S Club 7 - Best

Skladby: Bring It All Back, S Club Party, Two In A Million, You're My Number One, Reach, Natural, Never Had A Dream Come True, Don't Stop Movin', Have You Ever, You, Alive, Love Ain't Gonna Wait For You, Say Goodbye
Celkový čas: 47:30
Vydavatel: Popron Traxx
Ač se to možná nezdá, S Club 7 byli ve svém ranku v mnohém výjimeční - v rámci umělých popových kapel měli rozhodně nejvíce členů, proslavili se neuvěřitelně stupidním televizním seriálem, ale také vydávali spoustu výborných singlů, i když zvláště poslední dvě desky třely už jen bídu s nouzí a na doby prvních hitovek mohly pouze vzpomínat. Teenegerská formace se prostě přežila, a tak to pár měsíců po odchodu jednoho ze členů zabalila. Jako rozloučení pak vydali právě recenzovaný výběr "Best", na němž jsou poskládany jejich úspěšné singly. Jejich manažer Simon Fuller mimochodem nezahálel a už dlouho před jejich rozpadem sestavil dětskou kapelku S Club Juniors, která se nyní přejmenovala na S Club 8.

S Club 7 na svých singlech sice nepřinášeli nic jiného než zábavu, úsměvy od ucha k uchu a letní náladu, ale proti hitovkám jako "S Club Party", "Reach" či naopak pomalým písničkám "Never Had A Dream Come True" nebo "Have You Ever" nemůže běžný posluchač rádia nic namítat, všechny to jsou výtečné popové kousky. Jen člověk nesmí moc přemýšlet nad tím, proč na jejich nazpívání bylo potřeba sedm lidí...

Vzhledem k tomu, že je komilace sestavena chronologicky, je poznat, jak postupem času písničky ztrácely náboj a zmocňovala se jich šedivá šeď nudného teenagerského popu, až se na posledním dvojsinglu "Say Goodbye" / "Love Ain't Gonna Wait For You" S Club plácají na naprostém dně.

Výběrovka S Club po jejich rozpadu samozřejmě musela vyjít, škoda, že se ale nezaměřila i na několik výborných albových písniček, které se singlového formátu nedočkaly. I když - taková Británie má na desce samozřejmě další dvě skladby a evropští fandové opět ostrouhali. Ale co - podobných partiček je na světě ještě více, než dokáže unést.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY