"Výklopný světlomety" Toyoty Vangelise se na Colours of Ostrava rozzáří v exkluzivním módu

18.07.2023 11:55 - Tisková zpráva | foto: Romana Kovácsová

Album "Výklopný světlomety" digitálního písničkáře Toyoty Vangelise vyšlo začátkem roku 2023 ve spolupráci labelu Full Moon Forum a platformy Future Jiskří a sklidilo mnoho pozitivních recenzí. Toyota Vangelis desku představil na křtech v Praze a v Brně nebo na festivalech Sharpe či Rosnička, v rámci letošního ročníku Colours of Ostrava chystá jeho speciální uvedení, které bude obsahovat řadu výjimečných hostů.

V Praze usazený hudebník Václav Peloušek vystupuje coby Toyota Vangelis pátým rokem a vydal řadu singlů a EP. Na debutovém albu "Výklopný světlomety" prozkoumává svou křehkou mužskost a zranitelnost. Snaží se pojmenovat nové pocity z polo-digitálního života a prohledává spektrum své identity, zároveň pátrá po východiscích z všudypřítomné temnoty, aby pronikl nicotou a znovu naleznul euforii. K tomu mu na nahrávce dopomáhá řada hudebnic a hudebníků, kteří se samozřejmě nemohou představit na jednotlivých klubových koncertech. Uvedení alba na festivalu Colours of Ostrava ale vybízelo k něčemu výjimečnému, což potvrzuje i Václav Peloušek: "Protože rád tvořím hudbu s dalšími hudebníky, tak jsme show na Colours of Ostrava pojali jako možnost udělat delší pásmo, kde se můj koncert prolne se songy mých spolupracovníků. Nebudou chybět nové skladby, unikátní edity, live backing vokály, kytara ani drum pady."

Show Toyoty Vangelise bude obsahovat více než dvacet skladeb, ve kterých se s Václavem Pelouškem exkluzivně představí hned osm dalších vystupujících. Tradiční parťačku Tokyo Drift doplní například brněnská rapperka Wodehn, litterbin, dvided21, Wierdsky nebo Sxilence, chybět nebudou ani slovinské umělkyně Sahareya či Zevin, s oběma natočil Toyota Vangelis hned několik tracků.

Vystoupení Toyoty Vangelise proběhne na Full Moon Stagi v rámci Colours of Ostrava v pátek 21. července o půlnoci, šéfredaktor magazínu Michal Pařízek k tomu dodává: "Obecně na českých festivalech dlouhodobě postrádám vystoupení zajímavých mladých domácích umělců v prestižních časech a po loňském úspěchu slovenského producenta Fvlcrvma jsme se rozhodli páteční půlnoční slot takto pojmout. Toyotu Vangelise jsem s nápadem na extravagantní show plnou hostů oslovil pár dní po skončení minulého ročníku festivalu, z následné debaty vyšlo najevo, že chystá dlouhohrající desku v podobném duchu. 'Výklopný světlomety' nakonec Full Moon na svém labelu také vydal, vystoupením na Colours se uzavře kruh."

V rámci koncertu zazní nejen skladby z alba "Výklopný světlomety", ale i další hity Toyoty Vangelise, někteří z vystupujících představí své vlastní skladby. "Výklopný světlomety" se tak na Colours of Ostrava rozzáří v extravagantním a naprosto exkluzivním módu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY