Tribes v klipu "Medicine" honí zeleného mimozemšťana v trenkách

14.07.2023 10:27 - Kateřina Spacek | foto: Richard Johson

Kvarteto z Camden Town Tribes, které tvoří zpěvák a kytarista Johnny Lloyd, kytarista Dan White, baskytarista Jim Cratchley a bubeník Miguel Demelo, je po deseti letech zpět. A chystá novou, v pořadí třetí desku. Ponese název "Rabbit Head" a vyjde 18. srpna.

Indierocková čtveřice na ni aktuálně láká písní "Medicine". Ta srší energií a okouzlujícím způsobem koketuje s punkem i garážovým rockem. Skvěle vystihuje rozjeté Tribes a je prošpikovaná jejich charakteristickým zvukem.

K songu vyšel i doprovodný videoklip, natočený v retro stylu. Muzikanti jsou v něm vyobrazeni jako typičtí rockeři, co dny a noci tráví hraním v garáži. Pokud ovšem zrovna nehoní zeleného mimozemšťana v trenkách. Že to zní příliš ulítle? Tak to tuhle skvadru asi ještě tak dobře neznáte.

Krom ohlášení dalšího alba se taky blíží desetileté výročí od vydání debutu "Baby". Kapela původně svůj návrat chtěla oslavit už v roce 2020 prostřednictvím show na podporu charitativní organizace Choose Love. Ta poskytuje humanitární pomoc uprchlíkům a jejich ochranu po celém světě. Kvůli covidu však akce byla posunuta do Fora na 10. prosince 2021 a po lístcích se jen zaprášilo. Sami členové skupiny si tehdy mysleli, že odkaz na nákup je nefunkční, když ale volali svému manažerovi, dozvěděli se, že se lupeny vyprodaly za sedm sekund.

A nejbližší budoucnost? Tribes se koncem července vydávají na další turné po Spojeném království a na malý moment i do Itálie. K nám bohužel nezavítají.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY