Festival Brutal Assault ohlašuje warm-up day, sestavě vévodí temný rapper Redzed

07.07.2023 13:47 - Jiří V. Matýsek | foto: Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz

Už zhruba za měsíc se opět po roce otevřou brány metalového svátku Brutal Assault. Bude to už pošestadvacáté. Program je v tuto chvíli hotový, podle organizátorů zbývá zveřejnit pár posledních jmen a hlavně kompletní line-up ambientní KAL stage.

Po loňském jubilejním ročníku, který trval mamutích pět dnů, se akce opět vrací ke čtyřdennímu formátu a uskuteční se v termínu od 9. do 12. srpna 2023. Nedočkaví ale zkrátka nepřijdou - na středu 8. srpna se dění v Jaroměři nastartuje prostřednictvím již tradičního warm-upu. Vše se bude odehrávat na zadní Obscure Stagei a hlavním tahákem je rapper Redzed, nejstreamovanější český umělec na Spotify. Dalšími vystupujícími jsou Abbie Falls, Crippled Fingers, Innersphere a Adacta, tedy line-up veskrze česko-slovenský.

Pořadatelé rovněž oznámili drobné změny v areálu. Bastion Stage, která byla v loňském roce v nejvzdálenější části, se vrací zpět do Octagonu (osmiúhelníkový prostor uprostřed pevnosti). Místo je vyhrazené pro koncerty alternativnějších projektů. Areál Bastion zůstane otevřený jako "chillout zóna" s vinárnou, galerií a postapokalyptickou zónou. Potvrzený je zdroj pitné vody zdarma, pravděpodobně v podobě kanystrů, který návštěvníci najdou v blízkosti stánku s merchem. Systém placení pomocí náramků zůstává, organizátoři "usilovně pracují" na fullfilmentu, tedy možnosti nechat si poslat náramek předem a dobít si ho v pohodlí domova.

Sestavě letošního Brutal Assaultu dominují Napalm Death, Trivium, Meshuggah, In Flames, Sepultura nebo Heilung.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY