Vesna v "Hej mami" odráží nenávistné komentáře

24.06.2023 08:54 - Hana Bukáčková | foto: Milan Vopálenský

Kapela Vesna, která s písní "My Sister’s Crown" nedávno rozčeřila vodu v eurovizním klání, vydala EP "Muzika". Na něm najdeme i skladbu "Hej mami". Ta je odpovědí na otázku, jak se bránit nenávistným projevům všemožných haterů.

Song zároveň vyjadřuje vděčnost za výchovu a vyzdvihuje sílu mateřské lásky, která je jakýmsi štítem proti nepatřičnému hodnocení společností. Dámy novinkou reagují na nenávistná slova na sociálních sítích a na internetu, kterých se jim dostalo právě po jejich účasti na Eurovizi. Ocitly se na pranýři za jazyky, kterými zpívají, za mezinárodní složení, kritiku schytaly i jako ženy za svou postavu.

Poselství písně "Hej mami" je umocněno i videem. Za jeho režií stojí Zuzana Zizoe Akopjan Veselá, scénář a vizuální podobu mu dodala houslistka Bára Juránková. "S negativním hodnocením a hejty se mohou setkávat nejen tvůrci, ale také dospívající. Anonymita internetu člověku dává pocit, že je neviditelný, a klipem jsme chtěly ukázat, že za 'exponátem', který vidíme ve známých osobnostech, jsou úplně obyčejní lidé. Klipem jsme chtěly vyjádřit myšlenku #thinktwicebeforeyouhate, abychom si takové hodnocení ostatních raději rozmysleli," vysvětluje ženská formace.

Za mě je to trefa do černého. Baví mě bubliny v podobě vitrín, které zrcadlí obraz naší společnosti, ve které mají všichni potřebu všechno komentovat a posuzovat, aniž by si dotyční zametli před svým prahem. Krásná smeč na všechny závistivce, kteří neudělali nic pro to, aby se měli líp.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY