Jiří Krhut & Štěpán Kozub chtějí v klipu k dojemnému songu "Vrať srdce" zachraňovat životy

18.06.2023 19:14 - Ondřej Hricko | foto: Jiří Krhut

Písničkář Jiří Krhut a herec, komik a zpěvák Štěpán Kozub opět spojili své síly a výsledkem je nová skladba "Vrať srdce". Posmutnělý song vznikl na popud projektu "První pomoc živě" a je inspirovaný tematikou záchrany života.

Dvojice k posmutnělé písni natočila výpravný klip. Kozub v něm znovu využil své herecké dovednosti a pomocí masek se vtělil do otce, dědečka a dokonce i pradědečka. Atraktivní jsou i vybrané lokace v pražském Klementinu nebo na střeše Národního divadla. Výsledný vizuál má na svědomí Adam Parma ze společnosti FILM21.

Oba hudebníci společně vydali v roce 2020 debutové album "Prásknu bičem" a loni na podzim si už dokonce troufli na Forum Karlín. Stejně jako songy z desky i novinková skladba se nese na melancholické, vážné notě, značně odlišné oproti obvyklé komické poloze obou umělců. Krhut je známý především svým osobitým písničkářstvím plným nekorektního humoru, který je úrodnou půdou také pro Kozuba a jeho stand-upy i divadelní tvorbu.

Dvojice balancuje na hraně kýče, ale stejně jako v případě předchozí tvorby i na novince "Vrať srdce" to ustála a dojímá i baví zároveň. Citlivé aranže jsou tak akorát vyvážené, aby nepůsobily na posluchače až příliš nátlakově, a text o životě a smrti je vlastně docela dobře postavený. Funkčně zakomponovaný je i doprovodný vokál Barbary Kanyzové.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY