Létající cirkus přistane na Střeláku v Praze

24.07.2003 16:12 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Hudba Praha
© facebook interpreta
V pátek 25.7. se do Prahy na Střelecký Ostrov vrací legendární kapela Hudba Praha. Učiní tak přesně týden poté, co zde vystupovali Johnny Winter, Ten Years After s překvapivě dobrým mladým kytaristou Joe Goochem a Orig. Blues Brothers Band.

Hudba Praha s sebou přiveze několik personálně spřízněných kapel a vytvoří tak bigbeatový Létající cirkus. Létající Cirkus je název šestihodinového společného koncertního maratonu hudebních skupin Hudba Praha, Echt!, Divoký srdce a L. Pospíšil a B. Zatloukal. Projekt vychází jednak z částečného personálního propojení všech zúčastněných subjektů, ale také ze společných hudebních, generačních a kulturních kořenů těchto skupin, z nichž některé lze v souvislostech tuzemské rockové scény považovat za kultovní. Základní ideou je žánrová pestrost koncertu a přitom viditelná spřízněnost všech skupin. Jako speciální host tohoto večera vystoupí i skupina Vega složená převážně z mentálně postižených hudebníků, se kterou některé z výše uvedených kapel již v minulosti při různých příležitostech koncertovaly. Koncert začíná v 16 hodin.

Více informací o koncertech je možné získat na internetových adresách www.blues.cz a www.strelak.cz. Projekt vznikl za podpory MČ Praha. Vstupenky jsou k dostání v sítích Ticketstream a Ticketpro, stejně tak jako na místě v době konání akce.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY