Trojalbum "Láska bláznivá" přináší spolupráci Karlů Gotta a Svobody v kostce

25.05.2023 16:58 - Milan Menčík | foto: Supraphon

Supraphon se vrací do své ediční řady Zlatá kolekce, která vždy v papírovém rozkládacím digipacku nabízí tři nosiče. Povětšinou se jedná o největší hity jednotlivých zpěváků, v případě Karla Gotta už ale jednou vydavatelství udělalo úkrok stranou a ve sbírce "Konec ptačích árií" se soustředilo na jeho spolupráci s textařem Jiřím Štaidlem.

Karel Gott - Láska bláznivá
© Supraphon
Novinka se zase týká jeho plodné spolupráce s Karlem Svobodou. Čtyřiašedesát skladeb vybral Miloš Skalka a 2. června vyjdou pod názvem "Láska bláznivá / Karel (Gott) zpívá Karla (Svobodu)". Je to komplexní průřez jejich spoluprací od megahitu "Lady Carneval" z roku 1968 až po poslední píseň, kterou Gott nazpíval ve studiu před svou smrtí - pohádkovou "Jdi za štěstím" ve verzi z roku 2019. Titul vychází navíc v roce Svobodových nedožitých 85. narozenin.

Jejich spolupráce přinesla velké množství hitů, vedle již zmíněných třeba i "Včelku Máju", "Kdepak ty ptáčku hnízdo máš" či duet s Marcelou Holanovou "Čau lásko". Miloš Skalka tuhle kompilaci navíc v bookletu doprovází i podrobným sleevenotem. Trojalbum vyjde samozřejmě i v digitálních formátech, zakoupit si jej můžete také v našem e-shopu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY