Zuzana Smatanová zkouší, jaká je "Gravitácia" ve vesmírných prostorech

24.05.2023 09:39 - Milan Menčík | foto: Zuzana Smatanová official

Zuzana Smatanová pilně pracuje na novém studiovém albu. Následovník desky "Echo" by mohl vyjít ještě letos a jako další singl po úspěšné filmové skladbě "Tajomstvá" a loňské jarní nádheře "Jablone" z něj zpěvačka nabízí song "Gravitácia". V něm nás zve do prostředí vesmíru, kosmických lodí a skafandrů, prostě do světa, kde opravdová gravitace nepůsobí.

"V klipe som si chcela spontánne zatancovať a dostať zo seba eufóriu, no režisér Jakub Gulyás, ktorý miluje sci-fi, navrhol, aby sme išli do vesmírnej tématiky. Zohnali sme všetko potrebné, navliekla som sa do skafandra kozmonauta a hrali sme sa. Bolo mi v ňom príšerne teplo. Aby sme dokázali vyplniť jeho objem, musela som sa naobliekať do pracovných kabátov - prešivákov. Už pri prvých záberoch som sa tak spotila, že som sa musela ísť domov prezliecť. Nakrúcali sme na troch lokáciách a zabralo nám to celkovo dva dni," říká Smatanová, která song složila i otextovala.

Nová píseň je příjemně a nevlezle taneční a jemně tepe na pozadí klidného zpěvu interpretky. Ta letos slaví dvacet let na hudební scéně, chystá nový koncertní program a zároveň ilustruje i pokračování úspěšné knihy "Peter Nagy pre deti 2".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY