Povodí Ohře představuje "Blud" a láká na album "Místo odpočinku"

16.05.2023 19:44 - Jiří V. Matýsek | foto: Marie Štréblová

V kapele rockových špinavců Povodí Ohře se potkaly zkušené osobnosti, veteráni i omladina z Chebu a Plzně a společně hned svým eponymním debutem notně provětrali prostory domácího alternativního rocku.

Punkový švih, garážový rock, alternativní country, temné blues, kytary nebo už poněkud netradiční instrument jménem cigar box guitar a hlas Jiřího "Sisiho" Sochora, autenticky rozervaný a v každé sekundě uvěřitelný. To jsou hlavní ingredience, které utvářely prvotinu i následující druhé album "Dva trámy na kříž", jež vyšlo na podzim 2020. Nyní formace ohlásila třetí desku. "Místo odpočinku" vyjde v září a ohlašuje ji singl "Blud".

Nabroušenou skladbu otevírá banjo, žádné kotlíkaření to ale není. Špinavý riff i ošlehaný Sisi dává jasně na srozuměnou, že Povodí Ohře na plynový pedál stále šlape s neutuchající energií, putující od hysterie až k šansonové emocionálnosti. Vše zahaleno do syrového kabátku zvukové brutality.

" 'Blud' je letní hitovka od Ohře, inspirovaná polozapomenutým libretem E. Devrienta k romantické opeře 'Hans Heiling' z roku 1833, pojednávající o magické kráse řeky kapele nejbližší," charakterizují muzikanti svůj aktuální počin. Kvalitativní ústup se evidentně nekoná.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY