Miley Cyrus i po čtvrtroce vládne rádiím, na záda jí dýchají Linkin Park

05.05.2023 17:00 - Josef Martínek | foto: klapper.cz / musicserver.cz

Tuzemským hitparádám dál kralují osvědčení lídři. Miley Cyrus triumfuje v éteru s "Flowers" podvanácté v řadě, Calin a Viktor Sheen mají s nahrávkou "ROADTRIP" v pořadí desek jen o jedno prvenství méně. Na rozdíl od minulých týdnů tentokrát do albové top desítky nezasáhla žádná novinka.
Miley Cyrus - Flowers
© Columbia Records
RÁDIA - Miley Cyrus se v čele rádiového žebříčku vyhřívá už téměř čtvrt roku. Písnička "Flowers" zatím odolala všem potenciálním konkurentům, z nichž nejvýrazněji na ni dotírala skupina Poetika, která se na druhé příčce umístila šestkrát za sebou. Nyní však kapela z Vysočiny stupně vítězů vyklidila - se songem "Půlnoc" se přesunula na čtvrtý řádek.

Pomyslné stříbro nyní třímají v rukou Linkin Park se singlem "Lost". Tato šuplíkovka z dob natáčení alba "Meteora" se v pořadí vyskytuje deset týdnů, z toho pět posledních boduje v top desítce. A stále stoupá výš - nejprve to bylo desáté místo, pak sedmé, čtvrté, třetí a nyní už dvojka. Příští vydání hitparád proto budou fanoušci americké formace nejspíš očekávat s velkým napětím.

Třetí nejhranější písní se stal hit "Měl bych si boty zout" od Chinaski, který v éteru s velkým úspěchem řádí už osmadvacet kol, tedy déle než půl roku. Nejvíce se mu dařilo loni na podzim, to hned třikrát zvítězil. Ani letos ale Malátný & spol. nijak neztrácejí - v elitní desítce ještě v tomto kalendářním roce nechyběli.

Mezi nejpřehrávanější se vmísil také singl "Dance All Over Me" od George Ezry. Britský muzikant, který se kdysi proslavil svou ódou na Budapešť, se s písní z loňské třetí studiovky "Gold Rush Kid" posunul z jednapadesáté pozice na šestku. O čtyřicet pět míst nahoru zamířila také irská skupina Picture This, jejíž skladba "Get On My Love" zakotvila na čísle osm.

Přehled novinek otevírá Xindl X, který se na čtyřicátém třetím řádku svěřuje s tím, že má "Smíšený pocity". Italským Måneskin na čtyřiapadesátce v singlu "GOSSIP" sekunduje věhlasný kytarista Tom Morello, šedesátá je rumunská zpěvačka Minelli s "Think About You". Poslední závan čerstvé hudby obstarala Elizabeth, finalistka poslední SuperStar, které s "Good Times" patří osmdesátá devátá příčka.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Miley Cyrus - Flowers
  2. Linkin Park - Lost
  3. Chinaski - Měl bych si boty zout
  4. Poetika - Půlnoc
  5. Lewis Capaldi - Forget Me
  6. George Ezra - Dance All Over Me
  7. Gabry Ponte feat. Alessandra - Dance Dance
  8. Picture This - Get On My Love
  9. Jelen - V oblacích
  10. Harry Styles - As It Was


Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
© Mike Roft Records
ALBA - Před pár týdny narušili dominanci tuzemských rapperů Depeche Mode, minule to byla Metallica, která s albem "72 Seasons" odstartovala na třetím místě. Ani tyto ikonické formace se však nedokázaly na předních místech udržet, a tak je první desítka opět ve znamení hvězd dnešní mladé generace.

Calin a Viktor Sheen přidávají s titulem "ROADTRIP" triumf s pořadovým číslem jedenáct. Během svého dvanáctitýdenního pobytu v žebříčku zatím prohráli jen jednou, a to před dvěma týdny s reedicí "Kruhy & vlny" od dvojice Yzomandias a Nik Tendo. Právě zmíněný počin bere, stejně jako minule, stříbrnou příčku. Trojku si přisvojil Sheen se sólovým albem "Příběhy a sny" z roku 2021.

Jiný žánr než rap je zastoupen až na chvostu elitní desítky. Devítku si zapsala Miley Cyrus, která s "Endless Summer Vacation" ani po sedmi kolech nevyklízí pozice. Z patnácté na desátou pozici se posunuli Måneskin. Za zvýšeným zájmem o desku "RUSH!" pravděpodobně stojí jejich blížící se pražský koncert - v O2 areně to předloňští šampioni Eurovize rozbalí už 14. května.

Mezi pěti novinkami tohoto týdne se našla hned dvě místa pro příjmení Mišík. Otec Vladimír si s výběrem "Špejchar 1969-1991 I-II" zapsal šestnáctku, syn Adam se s EP "Srdce na tvý dlani" objevil na třiasedmdesáté pozici. Zbývající čerstvé kusy mají na svědomí Hard Rico (52. "Secret Eyes"), Jethro Tull (57. "RökFlöte") a Václav Neckář s titulem "Václav Neckář zpívá pro mladé", šedesátým třetím nejžádanějším.

Top 10 - alba:
  1. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  2. Yzomandias & Nik Tendo - Kruhy & vlny (217 Twins Edition)
  3. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  4. Ektor - Detektor III
  5. Separ - FLOWDEMORT
  6. Calin - POPSTAR
  7. Viktor Sheen - Černobílej svět
  8. Viktor Sheen - Barvy
  9. Miley Cyrus - Endless Summer Vacation
  10. Måneskin - RUSH!

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 17. najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY