něco něco v klipu k písni "Obrysy" naznačují obavy z budoucnosti

07.05.2023 12:11 - Hana Bukáčková | foto: Hana Pololáníková

Kapela něco něco chystá na září třetí řadovku s prozaickým názvem "Třetí". Alžběta Trusinová a Tomáš Tkáč nyní na album lákají singlem "Obrysy".

Píseň je jakýmsi filozofováním na téma vztahy, mapuje obrysy společného soužití a zdůrazňuje, že ve vztahu není radno ohlížet se zpět za minulostí. Textový formát tedy reflektuje sdílenou životní zkušenost, tedy pocit, že se věci kolem i my sami rychle měníme. Zároveň nese i jisté obavy z budoucnosti: "To, co bylo dřív, nemá s tím, co je teď, nic společný. Kým jsme byli dřív, nemá s tím, kdo jsme teď, nic společný."

"Změna ale nemusí být nutně špatná. Věta může obsahovat i spoustu úlevy nebo dokonce radosti z pozitivní proměny," vysvětluje autorka textu a zpěvačka Alžběta Trusinová. Její až průzračný, přitom subjektivně nezúčastněný hlas pozvedává elektronika, kolem třetí minuty ho doplní i ten mužský.

Song doprovází jednoduchý, ale přitom pestrý, pixel-artový videoklip s nádechem melancholie, díky němuž se divákovi/posluchači dobře soustředí na obsah.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY