Tublatanka slaví čas lásky klipem "Rieka života"

02.05.2023 11:30 - Milan Menčík | foto: se svolením kapely Tublatanka

Jednou z kapel, které už mnoho let jedou na dobré vlně, je legendární Tublatanka. Rocková formace právě letos slaví čtyřicet let existence, hraje koncerty, které bývají většinou vyprodané, a navíc nedávno vydala skvělou desku "Uprostred chaosu".

"'Uprostred chaosu' je narážka i reakce na současnou dobu na Slovensku i ve světě. V mnoha zemích jsou demonstrace, padají vlády a lidé jsou neklidní. Za svůj dost dlouhý život jsem u nás nezažil tak rozhádanou společnost. Chaos je v politice i myšlení lidí. Lidé věří nesmyslným hoaxům, jež se šíří internetem. Slovensko je vyhodnocené jako druhá země po Bulharsku, která nejvíc podléhá hoaxům. Mrzí mě to a je to hanba naší země. Do toho přibyla ještě hrozná válka u sousedů na Ukrajině, kde každý den umírají nevinní lidé. Je to obrovský smutek a katastrofa," říká Maťo Ďurinda.

Možná i proto symbolicky na prvního máje vypustila formace na veřejnost další ukázku z nové desky v podobě písně "Rieka života", která patří do ranku klasických rockových balad. Složil ji baskytarista Juraj Topor a romantický text napsala žena frontmana Mirka. Velmi příjemnou a něžnou melodii doprovází klip, který se dá brát pouze jako dárek kapely fanouškům, není žádným velkým uměním a tvoří ho sestříhané zpomalené záběry z koncertů na současném turné. Dají se použít i jako pozvánka na podzimní část turné, kterou Tublatanka odehraje v České republice. Povedená pozvánka.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY