Yzomandias a Nik Tendo kralují albům, v českých žebříčcích bodují také Linkin Park

20.04.2023 19:10 - Josef Martínek | foto: Milion+

Zatímco v rádiové hitparádě pokračuje vítězná šňůra Miley Cyrus, v té albové došlo po devítitýdenní dominanci Calina a Viktora Sheena ke změně. Na vrchol se probojovali Yzomandias a Nik Tendo s recyklovaným albem "Kruhy & vlny". V obou žebříčcích se objevují Linkin Park oslavující dvacetiny alba "Meteora".
Miley Cyrus - Flowers
© Columbia Records
RÁDIA - Aktuální prvenství je pro Miley Cyrus s písničkou "Flowers" jubilejním - desátým. Asi netřeba dodávat, že úspěšnější singl zpěvačka v českých rádiích ještě neměla. Ve své době kontroverzní "Wrecking Ball" byl v roce 2013 nejvýše druhý a dosud poslední okupant stupňů vítězů "Angels Like You" v roce 2021 dvakrát zvítězil. Tento zástupce minulé desky "Plastic Hearts" se v éteru drží ještě nyní, ve svém devadesátém osmém kole je na třiaosmdesáté příčce. Teprve časem zjistíme, zda bude mít květinový hit stejnou trvanlivost.

Nic se nezměnilo ani na obsazení zbývajících medailových příček, které jsou v držení domácích kapel. Poetika zůstala se songem "Půlnoc" stříbrná popáté za sebou, bronz uhájili Chinaski s "Měl bych si boty zout".

Nadále stoupají Linkin Park, kteří se do elitní společnosti vmáčkli před dvěma týdny desátým místem. Minule jim patřila sedmička a nyní si se šuplíkovou "Lost" zapsali dokonce bramborový post. Pro fanoušky této americké party je jistě příjemným zjištěním, že emotivní hlas Chestera Benningtona ani téměř šest let po jeho smrti neutichá.

O nejlépe postavenou novinku se postaral polský producent Tribbs, který ještě nedávno bodoval v top desítce zásluhou společného singlu s Benem Cristovao "Future Champ". Nyní vysílá do českého éteru song "Without You", který začíná jako dvaatřicátý nejhranější.

Další čerstvou hudbu mají na svědomí Jax Jones a Calum Scott (43. "Whistle"), Mirai (46. "Tenkrát"), Ed Sheeran (82. "Eyes Closed"), Black Eyed Peas a Daddy Yankee (84. "BAILAR CONTIGO") a Loreen, jejíž "Tattoo" najdeme na čísle osmdesát pět.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Miley Cyrus - Flowers
  2. Poetika - Půlnoc
  3. Chinaski - Měl bych si boty zout
  4. Linkin Park - Lost
  5. Lil Nas X - Star Walkin'
  6. Lewis Capaldi - Forget Me
  7. Kryštof - Co bude pak
  8. Twocolors - Heavy Metal Love
  9. Harry Styles - As It Was
  10. Gabry Ponte feat. Alessandra - Dance Dance


Yzomandias & Nik Tendo - Kruhy & vlny (217 Twins Edition)
© Milion+
ALBA - Po devíti triumfech našli Calin a Viktor Sheen se společnou deskou "ROADTRIP" pokořitele. Vyšláply si na ně jiné dvě hvězdy současné mladé generace - Yzomandias a Nik Tendo.

Jejich album "Kruhy & vlny" vyšlo už loni v listopadu, na vrcholu tehdy stanulo třikrát v řadě. Nyní se fanoušci dočkali deluxe verze, označené jako "217 Twins Edition". Oproti původní nahrávce je doplněna o dalších osm kousků, celkem tedy deska v této podobě obsahuje čtyřiadvacet skladeb. Mezi hosty nechybí ani výše zmínění Calin a Sheen, kteří se podíleli na songu "Ride Or Die", dále pak svou troškou do mlýna přispěli například Hasan, Karlo, Koky, Smack nebo 58G.

Ze stříbra na bronz si pohoršil Separ s titulem "FLOWDEMORT". O jednu pozici klesl také bramborový Ektor, jehož "Detektor III" se ve svém osmém týdnu poprvé nevešel do top trojky.

Na sedmičce odstartoval zástupce amerického rapu - dvaatřicetiletý Nathan John Feuerstein alias NF. Jeho pátá studiovka "Hope" se v USA i Velké Británii probojovala na druhý stupínek, u nás se musela spokojit s umístěním až za tuzemskými rappery.

Zabodovali také Linkin Park, kteří s výroční edicí ke dvaceti letům zásadního alba "Meteora" obsadili třiadvacátou řádku. Fanoušci zde najdou i singl "Lost", toho času čtvrtý nejhranějši hit v našich rádiích. Rozsáhlý komplet obsahuje také další dříve nezveřejněnou skladbu "Fighting Myself" a spoustu dalších bonusů.

Top 10 - alba:
  1. N Yzomandias & Nik Tendo - Kruhy & vlny (217 Twins Edition)
  2. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  3. Separ - FLOWDEMORT
  4. Ektor - Detektor III
  5. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  6. Calin - POPSTAR
  7. N NF - Hope
  8. Earth - Euphoria
  9. Miley Cyrus - Endless Summer Vacation
  10. Viktor Sheen - Černobílej svět

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 15. najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY