Nové desky 16/2023 - od Enter Shikari přes Everything But The Girl po Tiësta

25.04.2023 18:00 - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Matěj Vaněček / musicserver.cz

Vedle jarního Record Store Day se spoustou rarit a vinylů vycházejí také novinky od Enter Shikari, Tiësta, The Mars Volta, Rodrigo Y Gabriela či Jethro Tull. Po bezmála čtvrt století jsme se dočkali i alba od Everything But The Girl, sólovkou nás překvapí Agust D z BTS a Ian Hunter se obklopil spoustou slavných kolegů.
V pátek 21. dubna vyšly tyto nové tituly:

Enter Shikari - Kiss For The Whole World
žánr: rock

Enter Shikari - Kiss For The Whole World
Necelé tři roky po poslední nahrávce "Nothing Is True & Everything Is Possible" vydávají britští rockeři Enter Shikari album "A Kiss for the Whole World". Není nutné asi nijak zvlášť vyzdvihovat, že jde o jednu z nejočekávanějších desek populární scény, což potvrdil už singl "(pls) set me on fire", který si můžete poslechnout tady. Frontman skupiny Rou Reynolds novinku charakterizoval jako návrat ke kořenům: "Tahle kapela, která je zároveň tvořena i mými nejbližšími přáteli, se sešla na staré farmě, na míle daleko od všeho. Mimo síť a připravena znovu objevit sama sebe. Tohle album je poháněno Sluncem, nejmocnějším objektem v naší sluneční soustavě. A myslím, že ta energie je dost znát i na zvuku. Je to kolekce písní, které představují výbušné znovuspojení s tím, co Enter Shikari jsou. Začátek našeho druhého dějství." Další ochutnávku v podobě klipu k titulní skladbě desky najdete na YouTube.


Everything But The Girl - Fuse
žánr: trip hop / indie pop / electronica

Everything But The Girl - Fuse
Bezmála čtvrt století museli fanoušci čekat, než Everything But The Girl navážou na své desátou řadovku "Temperamental". Ačkoli natáčení novinky "Fuse" spadlo do poloviny roku 2021, Ben Watt i Tracey Thorn tvrdí, že nejde o covidové nebo lockdownové album. Desítku písniček sice autoři megahitu "Missing" nahrávali potají ve svých domácích studiích, ovšem především proto, aby mírnili očekávání. Jejich motivem by měla být hravost, moderní zvuk i troška experimentu. Podle prvních reakcí se jim to povedlo velmi dobře a komplet sbírá veskrze pozitivní reakce. Zda s nimi budete souhlasit, zjistíte na YouTube profilu dua. Album vychází také v deluxe edici s přiloženým Blu-ray diskem, na kterém najdete mix Dolby Atmos.


Tiësto - Drive
žánr: trance / EDM / future house

Tiësto - Drive
Tři roky po albu "The London Session" se DJ a producent Tiësto vrací opět v plné síle. Jeho sedmou studiovku "Drive" předznamenalo hned několik singlů, z nichž nejvíce vynikly multiplatinové "The Business", "The Motto", ve kterém se o vokály postarala Ava Max, "Hot In It" postavený na projevu Charli XCX a konečně "10:35", v němž si stejnou roli střihla Tate McRae. To pochopitelně nejsou všichni hosté. Zmíněnou trojici zpěvaček doplnili A Boogie Wit Da Hoodie, Karol G, AR/CO a Freya Ridings. V úplném výčtů chybějí už pouze Black Eyed Peas, od nichž si holandský hudebník vypůjčil pouze jejich hit "Pump It". Na produkci se pak podíleli i Ryan Tedder, Lostboy, Hightower nebo Goldfingers. Kolik písní z "Drive" už znáte z áčkových rotací rádií, si ověříte na Tiëstově YouTube profilu.


Tip týdne

Agust D - D-Day
žánr: k-pop

 Agust D - D-Day
Jedním z nejočekávanějších alb ve světě je "D-Day" od zpěváka s pseudonymem Agust D. Pokud byste náhodou vůbec netušili, o koho jde, pak vězte, že se za tímto jménem skrývá Suga z k-popového boybandu BTS. Po dvou mixtapech z roku 2016 a 2020 se nyní hlásí s plnohodnotným debutem a desítkou tracků. Ke spolupráci na nich si přizval několik kolegů, a tak se po jeho boku na desce objevili parťák z BTS J-Hope, krajanka IU, před pár týdny zesnulý japonský pionýr elektronické hudby Rjúiči Sakamoto a s ním Woosung z formace The Rose. Zda je pozdvižení kolem výsledného počinu oprávněné, zjišťujte na YouTube.


Jethro Tull - Rökflöte
žánr: progresivní rock / folk rock

Jethro Tull - Rökflöte
Britská rocková legenda Jethro Tull, která se zformovala v roce 1967 v anglickém Blackpoolu, vydává svou třiadvacátou řadovku. Jmenuje se "Rökflöte" a vychází rok od předchozí "The Zealot Gene". Doba mezi oběma se mimochodem řadí mezi nejkratší od roku 1980. Tentokrát hlavní skladatel flétnista a zpěvák Ian Anderson kolekci zasvětil postavám pohanským bohům norské mytologie. Původní myšlenkou bylo natočit plně instrumentální dílo, kde by prim hrála, jak napovídal původně zamýšlený název "Rock Flute", právě flétna. Dvanáct kompozic se nese v typickém zvuku, který tato kapela přinesla do rockové hudby. Videa k singlům a další ukázky naleznete na YouTube profilu formace.


The Heavy - Amen
žánr: alternativní rock

The Heavy - Amen
Britští alt-rockeři The Heavy se vracejí po čtyřech letech. Své šesté album pojmenovali jednoduše "Amen". Vznikalo v Rockfield Studios a produkoval jej Tchad Blake (The Black Keys, U2). Frontman Kelvin Swaby k nezvyklé prodlevě mezi vydanými nahrávkami omluvně sdělil: " Vím, trvalo to dlouho, než se k vám nové věci dostaly, ale jsme neuvěřitelně šťastní, že se to podařilo. Novinka je pro nás důkazem, že není třeba se vzdávat. Láska je tmelem ve všech dobách, nejen v těch nejjasnějších a nejtemnějších. Bez nikoho z vás bychom to nedokázali, takže děkujeme a samozřejmě... AMEN." Desítka songů přináší vzrušující vír R&B riffů, lesních rohů a gospelových harmonií ze 60. let. Jaký to vše má drive, můžete posoudit na YouTube.


The Mars Volta - Que Dios Te Maldiga Mi Corazon
žánr: progresivní rock

The Mars Volta - Que Dios Te Maldiga Mi Corazon
"Que Dios Te Maldiga Mi Corazón" je osmé studiové album progresivní rockové kapely The Mars Volta. Obsahuje kompletní akustickou verzi předchozího, eponymního alba vydaného v loňském roce. Omar Rodríguez-López a Cedric Bixler-Zavala, kteří v minulosti svůj osobitý progresivní rock rozšiřovali o punk, latinské vlivy a další experimenty, tentokrát jako by vše odhodili, a naznačují tak novou etapu tohoto uskupení. Kytarista Omar k čerstvé úpravě dodává: " Uvědomil jsem si, že teď už můžu konečně udělat takovou desku. Prostě jsem to musel udělat. A byla to super zábava. Mám pocit, že The Mars Volta konečně začíná. Je to i důvod, proč bylo poslední album pojmenováno tak, jak bylo. Konečně jsme ze sebe všechno svlékli a dospěli k tomu, co bylo na počátku naší myšlenkou. Tato akustická verze pochází z našeho nitra, má svůj vlastní význam a filozofii a také svůj vlastní důvod na existenci." Do ořezané podoby, vzdávající hold latinským vlivům, se můžete zaposlouchat na YouTube.


Dominic Miller - Vagabond
žánr: jazz

 Dominic Miller - Vagabond
Americký kytarista Dominic Miller je známý především jako dvorní spolupracovník Stinga, s nímž hraje a koncertuje již od roku 1991. Mimo něj spolupracoval ještě s dalšími hvězdami jako Chris Botti, Phil Collins, Level 42, Katie Melua nebo Eddi Reader. Občas nicméně rozehraje svůj muzikantský um i sólově, přičemž mnohdy se věnuje jazzu. Nejinak je tomu i v případě letošní desky "Vagabond", pro kterou připravil celkem osm svých vlastních kompozic. Ukázky z nich najdete na stránkách vydavatelství ECM a my pouze dodáme, že album je k sehnání také na vinylu.


MTV Unplugged

Tento týden se nám sešly hned dva koncerty z obnovené koncertní série MTV, kterou kdysi u nás pojmenovali jako "na půl šťávy". Shodou okolností je mají na svědomí dvě kapely, které jsme mohli v nedávné době vidět naživo i v České republice.

První záznam mají na svědomí britští Bastille. Jejich "MTV Unplugged" vychází u příležitosti Record Store Day. Set odehráli v roce 2021 v londýnské Porchester Hall, na seznamu tehdy měli celkem patnáct písniček. Jako poctu jednomu z nejslavnějších vystoupení, ne-li tomu vůbec nejproslulejšímu, do něj zařadili i svoji verzi "Come As You Are" od Nirvany. Nejen tu uvidíte na YouTube skupiny.

O rok později si svůj akustický koncert střihli američtí Twenty One Pilots. Přehráli celkem devět songů, poskládaných ze starších hitů dua i několika novinek. Podílel se na nich také producent Greg Wells a především samotné publikum, které Tyler Joseph a Josh Dun náležitě zapojili. Jak přesně? Zjišťujte na jejich YouTube.


Texas Hippie Coalition - The Name Lives On
žánr: heavy metal

Texas Hippie Coalition - The Name Lives On
Americká heavymetalová partička Texas Hippie Coalition přichází po čtyřech letech se studiovkou "The Name Lives On". Nahrávka obsahuje deset nových kousků a dle dosavadních ohlasů je to jízda od začátku do konce. Fanoušci to mohli tušit už při poslechu pilotního singlu "Hell Hounds". Pokud jste ještě to štěstí neměli, můžete to napravit návštěvou profilu skupiny na bandcampu. O svůj názor se s námi nezapomeňte podělit v komentářích pod článkem.


Rodrigo y Gabriela - In Between Thoughts…A New World
žánr: flamenco nuevo / instrumentální rock

 Rodrigo Y Gabriela - In Between Thoughts…A New World
Mexické kytarové duo Rodrigo y Gabriela už definitivně přerostlo hranice své domoviny - jeho poslední, v pořadí páté album "Mettavolution" získalo před třemi roky Grammy v kategorii Nejlepší současná instrumentální nahrávka. Rodrigo Sánchez a Gabriela Quintero tedy mají novinkou "In Between Thoughts…A New World" na co navazovat. Ve vlastní produkci pro ni přichystali celkem devět skladeb, kde se opět potkává moderní pojetí flamenca s rockem, popem, jazzem, elektronikou a alternativou. Zda si opět sáhnou po nějakém gramofonku, spekulujte na jejich YouTube kanálu.


Nathan Connolly - The Strange Order Of Things
žánr: pop rock / indie rock

 Nathan Connolly - The Strange Order Of Things
Irského hudebníka Nathana Connollyho známe především coby kytaristu Snow Patrol. Albem "The Strange Order Of Things" se nyní vydává také na sólovou dráhu. Napsal a nahrál pro něj celkem deset songů na pomezí pop rocku a indie rocku. Jejich produkce se ujal Rocky O'Reilly z irského dua Oppenheimer a na domácí scéně zůstal i v případě prvního z hostů, kterým je písničkářka Ailbhe Reddy. Tím druhým je frontman skotské formace Biffy Clyro Simon Neil. Kam se ve výsledku vydal, zjistíte na jeho bandcampu.


EP a minialba

  • Tenille Townes - Train Track Worktapes
    Kanadská countryová zpěvačka si nedávno střihla společnou píseň s Bryanem Adamsem, avšak tu na jejím nejnovějším EP nehledejte. Mezi pěticí čistě countryových skladeb ale naleznete coververzi "Landslide" od Stevie Nicks. (YouTube)
  • Swizz Beatz - Hip Hop 50: Vol. 2
    Kasseem Daoud Dean patří již více než deset let mezi prominentní americké rapové producenty. Čas od času se blýskne vlastní tvorbou, což dokazuje i šest čerstvých tracků. O rap se postarali například Nas, Lil Wayne, Jadakiss, Benny The Butcher, Fivio Foreign, Lil Durk, A Boogie Wit Da Hoodie a Jay Electronica. (YouTube)
  • The Infamous Stringdusters - A Tribute To Flatt & Scruggs
    Americká bluegrassová skupina si za své poslední tribute album, na kterém vzdávala poctu Billu Monroeovi, odnesla cenu Grammy. Není tedy divu, že podobný koncept znovu zopakovala - tentokrát připomíná duo Flatt & Scruggs, tedy muzikanty, kteří patřili do Monreova doprovodného bandu. (YouTube)
  • Bunny Michael - Angels Everywhere
    Pětice novinek americké rapperky Melisy Rincón. (YouTube)


Ian Hunter - Defiance Part 1
žánr: rock

Ian Hunter - Defiance Part 1
Ian Hunter je rokenrolový průkopník a člen Mott the Hoople. Na hudební scéně se pohybuje více než šest desetiletí a aktuálně přemítá o své hudební cestě a těší se na další kapitolu své legendární kariéry. Tou je nahrávka "Defiance Part 1". Zpěvák a multiinstrumentalista v jedné osobě je známý tím, že na svých deskách využívá výpomoci známých hostů. Výjimkou není ani ta nejnovější. V desítce skladeb se po jeho boku objevují takoví hvězdní muzikanti jakou Slash, Robert Trujillo, Ringo Starr, Mike Campbell, Joe Elliott, Johnny Depp, Jeff Beck, Taylor Hawkins, Duff McKagan a další. Prvním singlem z alba se stala "Bed of Roses", ve které účinkují právě bývalý Beatle a kytarista od Tomma Pettyho. Společně s dalšími ukázkami z novinky je v podobě videa k vidění na Ianově YouTube.


Youngboy Never Broke Again - Don’t Try This At Home
žánr: trap / rap

 Youngboy Never Broke Again - Don’t Try This At Home
Americký rapper Youngboy Never Broke Again vás na svém šestém albu poučí, co nemáte dělat doma. A že má tento seznam dosti bohatý, dokazuje neskutečných třiatřicet položek, které na desku "Don't Try This At Home" umístil. Toto číslo ale zdaleka přesahuje jiný údaj, a sice počet producentů, kteří mu pomáhali. Tím hlavním byl Cheese, k němu se přidalo dalších sedm desítek méně známých jmen. V případě hostů však zůstal o mnoho skromnější. Přímo za mikrofonem se vedle něj vystřídali Mariah The Scientist, Nicki Minaj, Post Malone a The Kid Laroi. Vydáním pochopitelně tepe rapperovo YouTube.


The 69 Eyes - Death Of Darkness
žánr: gothic rock

The 69 Eyes - Death Of Darkness
Fanoušci gotické rockové formace The 69 Eyes z Finska se konečně dočkali nového studiového materiálu. Jmenuje se "Death Of Darkness" a muzikanti se ani trochu nebojí přiznat, že s ní cílí na rádia. Už s první ochutnávkou "Drive" se jim to povedlo a s dalšími singly jakbysmet. Nahrávka obsahuje celkem deset kousků a kromě CD vychází i na vinylu ve dvou barevných variantách a samozřejmě i digitálně. Klip k výše uvedené vlaštovce a další videa si můžete prohlédnout na jejich YouTube profilu.


Daniel Matejča - Eugène Ysaÿe: Šest sonát pro sólové housle (Supraphon)
žánr: vážná hudba / komorní hudba

Daniel Matejča - Eugène Ysaÿe: Šest sonát pro sólové housle
"Prvním úkolem umělce je zapomenout sám na sebe." Tento ve své době odvážný výrok je připisován Eugénu Ysaÿovi, který jako skladatel i interpret výrazně přispěl k modernizaci houslové hry. V roce 1923 se ho při recitálu Josepha Szigetiho hluboce dotkla Bachova "Houslová sonáta g moll" a v několika dalších hodinách naskicoval celý cyklus šesti sonát jako pandán k Bachovým "Sonátám a partitám". Každou sonátu ušil na míru některému ze svých slavných kolegů a jeho hráčskému stylu. Technicky se v nich pohybuje na hranicích možností nástroje a stejně jako tehdy pro dedikanty (Szigeti, Thibaud, Enescu, Kreisler, Crickboom, Quiroga) i pro dnešní interprety představuje nejvyšší výzvu. Sto let po vzniku cyklu zvedl tuto hozenou rukavici výjimečný mladý český virtuos Daniel Matejča, vítěz Eurovision Young Musicians, Telemannovy houslové soutěže a Jugend musiziert. Jak zjistíte na stránkách vydavatelství Supraphon, doplnil je ještě o "Obsession II" Jany Vöröšové, jež je jimi inspirovaná.


V krátkosti

  • St. Paul & The Broken Bones - Angels In Science
    Americký soulový oktet, který jsme mohli vidět například i na ostravských Colours, se po roce vrací s novou studiovkou. Tucet písní tentokrát dostal na starosti Grammy oceněný zvukový inženýr Matt Ross-Spang (Jason Isbell, Lucero, Drive-By Truckers, Margo Price). (YouTube)

  • Hunter Hayes - Red Sky
    Čtyři roky trvala příprava nového kompletu americkému zpěvákovi z Louisiany, který si v mezidobí střihl účast ve třetí řadě The Masked Singer. Za tu dobu se mu nakupilo dost materiálu, takže se jeho fanoušci mohou těšit na patnáct songů. (YouTube)

  • All Hands_Make Light - Darling The Dawn
    Projekt, v němž se potkali Ariel Engle (La Force, Patrick Watson, Broken Social Scene) a Efrim Manuel Menuck (Godspeed You! Black Emperor, Thee Silver Mt. Zion), vydává své debutové album. Sedm skladeb se nese ve stylu alternativy, free folku, experimentalu a post punku. (bandcamp)

  • Jain - The Fool
    Francouzská popová zpěvačka Jeanne Louise Galice svými prvními deskami zaujala posluchače i mimo území galského kohouta, nicméně se pak na chvíli odmlčela. Její třetí řadovka s jedenáctipoložkovým tracklistem vychází po poměrně dlouhých čtyřech letech. (YouTube)

  • Revolution Saints - Eagle Flight
    Čtvrtá řadovka americké superskupiny v nové sestavě: zpěvák a bubeník Deen Castronovo (Journey) a noví členové kytarista Joel Hoekstra (Whitesnake, Trans-Siberian Orchestra) a baskytarista Jeff Pilson (Foreigner, ex-Dokken). (YouTube)

  • Trapper Schoepp - Siren Songs
    Americký písničkář kombinující rock a americanu se po covidovém albu "May Day" vrací s dvanáctkou songů. Natáčel je mimochodem ve studiu Johnnyho Cashe. Produkce se ujali John Jackson (The Jayhawks, Ray Davies) a Patrick Sansone (Wilco). (bandcamp)

  • Zombie Juice - Love Without Consequences
    Člen rapových Flatbush Zombies pro svůj debut složil celkem deset tracků. Jako hosté v nich rapují ještě Devin The Dude, Curren$y, Power Pleasant nebo Meechy Darko. (YouTube).

  • Ivan Neville - Touch My Soul
    Americká hudebník a syn Aarona Nevilla se vrací po téměř dvou dekádách. Na této cestě mu pomáhají jeho otec, Bonnie Raitt, Michael MacDonald, Trombone Shorty, David Shaw, Ben Jaffe, Charlie Gabriel nebo Doyle Bramhall II. (YouTube)

  • Axel Rudi Pell - Ballads VI
    Balady hrají v historii rockové hudby velmi zvláštní roli. Dokumentují emocionální stránku žánru a ukazují, že za (téměř) tvrdou hrudí každého rockera bije měkké srdce. Nová kompilace obsahuje celkem třináct pomalých songů made by ARP, přičemž pět z nich je zcela nových. (YouTube)

  • Blood, Sweat & Tears - What The Hell Happened To Blood, Sweat & Tears?
    Soundtrack k politickému dokumentu o vzestupu a pádu populární rockové skupiny. Přibližuje, kterak byli muzikanti v roce 1970 vydíráni ministerstvem zahraničí, aby cestovali po východním bloku. Bylo ale výsledné turné výprodejem, nebo ironickým kontra kulturním triumfem? (YouTube)

  • Easy Star All-Stars - Ziggy Stardub
    Formace, která je známá tím, že předělává do reggae podoby slavná alba od umělců jako The Beatles, Pink Floyd, Michael Jackson nebo Radiohead, tentokrát sáhla do diskografie Davida Bowieho. K muzikantům se připojili například i Macy Gray, Maxi Priest, The Skints nebo SunDub. (YouTube)

  • Gustavo Dudamel, Los Angeles Philharmonic Orchestra - Thomas Ades: Dante
    Do Dantova pekla Thomase Adèse nás zavede Losangeleská filharmonie pod vedením Gustavo Dudamela. (Presto Calssical)

  • Anthem - Crimson & Jet Black
    Novinka legendární japonské heavymetalové bandy zpívaná zcela v angličtině. (YouTube)

  • Magnus Rosén Band - It's Time To Rock The World Again
    Kolekce autorských skladeb a coververzí bývalého člena metalových Hammerfall. (YouTube)

  • Alfa Mist - Variables
    Anglický nujazzový producent se vrací s pátou řadovkou. Hostují Kaya Thomas-Dyke a Bongeziwe Mabandla. (bandcamp)

  • Silver Moth - Black Bay
    Stuart Braithwaite z Mogwai založil novou skupinu a toto je její debut. Něco pro fandy post rocku. (bandcamp)

  • Esther Rose - Safe To Run
    Country-folková písničkářka si na své nové album přizvala i Hurray For The Riff Raff. (bandcamp)

  • Portrayal Of Guilt - Devil Music
    Čtvrtá řadovka hardcore-punkového tria z Austinu. (YouTube)

  • Through Fire - Devil’s Got You Dreamin’
    Novinka od omažského kvarteta, na kterém jeho členové dokazují, že hard rock nemusí mít hranice a pravidla. Zvuk posouvají a obohacují nejen o vlivy elektroniky. (YouTube)

  • Dozer - Drifting In The Endless Void
    Švédští stoneři se tímto dlouho očekávaným počinem vracejí na scénu ve velkém stylu. (YouTube)


    Dále vychází

    40 Watt Sun - Inside Room
    Alice Howe - Circumstance
    Alma - Time Machine
    Angus McSix - Angus McSix And The Sword Of Power
    Baba Ali - Laugh Like A Bomb
    Bella White - Among Other Things
    Benefits - Nails
    Bernice - Cruisin'
    Broken Social Scene - You Forgot It In People (20th Anniversary)
    Brother May - Pattern With Force
    Bruckner - Zerrissen
    Cinder Well - Cadence
    Dorthia Cottrell (Of Windhand) - Death Folk Country
    Dr. Dre - The Chronic
    Dragonchild (Da Mekonnen Of Debo Band) - Dragonchild
    Dream Isioma - Princess Forever
    Edkh - Conspirashit
    Fennesz And Ozmotic - Senzatempo
    Fuego Base - Biggest Since Camby
    G33Kpunk - Better
    Glorybots - Radiation Skies
    Grave Pleasures - Plagueboys
    Hannah Grae - Hell Is A Teenage Girl
    Holiday Ghosts - Absolute Reality
    Charles Curtis, Alan Licht, And Dean Roberts - May 99
    Joan - Superglue
    John Cxnnor X The Devil’s Trade - Live At Roadburn
    Jordy - Boy
    Kassi Valazza - Kassi Valazza Knows Nothing
    King's Singers - When You Wish Upon A Star (100 Years Of Disney Songs)
    Lael Neale - Star Eaters Delight
    Margarita Witch Cult - Margarita Witch Cult
    Mark Barrott - Jōhatsu
    Matt Ox & Surf Gang - Oxygen
    Mauro Picotto - From The 80s Til Now
    Mezzrow - Summon Thy Demons
    Pearl & The Oysters - Coast 2 Coast
    Predatory Void - Seven Keys To The Discomfort Of Being
    Roger Eno - The Turning Year - Rarities
    Rose City Band - Garden Party
    Různí - Almost Famous (Original Broadway Cast Recording)
    Stars - Capelton Hill Deluxe
    Sublime - $5 At The Door (Live At Tressel Tavern, 1994)
    Summer Salt - Campanita
    The National Honor Society - To All The Distance Between Us
    The Pearl Hearts - Love, Chaos
    The Rishis - August Moon
    The White Stripes - Elephant (Deluxe)
    Todd La Torre - Rejoice In The Suffering
    Triple Fast Action - Triple Fast Action
    Valley Queen - Chord Of Sympathy
    Waking Dreams - Sliding Lines
    Wolfnaut - Return Of The Asteroid
    Yeat - Aftërlyfe (Deluxe)
    Zedned - Zedned (Deluxe)

    Vychází na vinylu:
    40 Watt Sun - Inside Room
    Albert King - Born Under A Bad Sign
    Alfa Mist - Variables
    All Hands_Make Light - Darling The Dawn
    Angus Mcsix - Angus Mcsix And The Sword Of Power
    Anthem - Crimson & Jet Black
    Axel Rudi Pell - Ballads VI
    Baba Ali - Laugh Like A Bomb
    Bella White - Among Other Things
    Benefits - Nails
    Bernice - Cruisin'
    Cinder Well - Cadence
    Crosses - Permanent.radiant
    Dizzy Reece - Star Bright
    Dominic Miller - Vagabond
    Dozer - Drifting In The Endless Void
    Dr. Dre - The Chronic
    Easy Star All-Stars - Ziggy Stardub
    Emerson, Lake & Palmer - Brain Salad Surgery
    Enter Shikari - Kiss For The Whole World
    Esther Rose - Safe To Run
    Everything But The Girl - Fuse
    Gamma Ray - Blast From The Past
    Gamma Ray - Skeletons & Majesties
    Grave Pleasures - Plagueboys
    Gustavo Dudamel, Los Angeles Philharmonic Orchestra - Thomas Ades : Dante
    Holiday Ghosts - Absolute Reality
    Chet Faker - It Could Be Nice / Down To Earth
    Ian Hunter - Defiance Part 1
    Ivan Neville - Touch My Soul
    Jain - The Fool
    Jethro Tull - Rökflöte
    Joan - Superglue
    John Williams - Memoirs Of A Geisha
    Johnny Coles - Little Johnny C
    Kent - Hagnesta Hill
    Kent - Isola
    Lael Neale - Star Eaters Delight
    Lakecia Benjamin - Phoenix
    Liars - Sisterworld (Vinyl Reissue)
    Margarita Witch Cult - Margarita Witch Cult
    Meshuggah - Obzen
    Mezzrow - Summon Thy Demons
    Pearl & The Oysters - Coast 2 Coast
    Pharoah Sanders - Welcome To Love
    Portrayal Of Guilt - Devil Music
    Predatory Void - Seven Keys To The Discomfort Of Being
    Revolution Saints - Eagle Flight
    Rodrigo y Gabriela - In Between Thoughts…A New World
    Silver Moth - Black Bay
    Smashing Pumpkins - Atum
    St. Paul & The Broken Bones - Angels In Science
    Sublime - $5 At The Door
    Summer Salt - Campanita
    Texas Hippie Coalition - The Name Lives On
    The Heavy - Amen
    The National Honor Society - To All The Distance Between Us
    The Pogues - Stiff Records B-Sides
    Through Fire - Devil’s Got You Dreamin’
    Todd La Torre - Rejoice In The Suffering
    Tori Amos - Little Earthquakes (B-Sides And Rarities)
    Townes Van Zandt - A Far Cry From Dead
    Václav Neckář - Václav Neckář zpívá pro mladé (Supraphon)
    Vladimír Mišík - Špejchar 1969-1991 I-II (Supraphon)
    White Lies - Ritual
    White Stripes - Elephant / 20th Anniversary
    Wolfnaut - Return Of The Asteroid

    EP:
    Bestfriend - Places I’ve Left
    Christof Van Der Ven - Haul
    Kids - Life In The City Pt. 1
    Léa Sen - You Of Not, Pt. 2
    Melanie MacLaren - Tourist
    Morgan Evans - Life Upside Down
    Nukuluk - Superglue
    Redveil - Playing W/ Fire

    Record Store Day:
    Allman Brothers Band - Syria Mosque: Pittsburgh, Pa January 17, 1971 (Vinyl Release)
    Anna Of The North - Crazy Life Deluxe
    Arooj Aftab - Live In London (Vinyl Release)
    Beach House - Become (EP)
    Billy Joel - Live At The Great American Music Hall 1975
    Björk - The Fosorra Remixes (EP)
    Blur - Blur Presents The Special Collectors Edition (Vinyl Release)
    Brian Eno - Forever Voiceless
    Captain Beefheart And The Magic Band - I’m Going To Do What I Wanna Do: Live At My Father’s Place 1978 (Vinyl Release)
    David Byrne - The Complete Score From The Catherine Wheel (Vinyl Release)
    Diiv - Live At The Murmrr Theatre (Vinyl Release)
    Dio - Live In Fresno 1983
    Dirty Projectors + Björk - Mount Wittenberg Orca (Expanded Edition)
    Dolly Parton - The Monument Singles Collection: 1964-1968
    Duran Duran - Carnival Rio!
    Foals - Life Is Dub
    Garbage - Witness To Your Love (EP)
    Grateful Dead - Boston Garden, Boston, Ma 5/7/77 (Vinyl Release)
    Hüsker Dü - Tonite Longhorn
    Chet Baker - Chet (Vinyl Reissue)
    Jason Isbell & Amanda Shires - The Sound Emperor (EP)
    Joan Jett And The Blackhearts - Up Your Alley (Vinyl Reissue)
    Kae Tempest - Nice Idea (EP)
    'Macho Man' Randy Savage - Be A Man (Vinyl Reissue)
    Madonna - American Life Mixshow Mix (In Memory Of Peter Rauhofer)
    Midlake - Live At Roundhouse
    Miles Davis - Turnaround: Rare Miles From The Complete On The Corner Sessions (Vinyl Release)
    Nas - Made You Look: God’s Son Live 2002
    Ol’ Dirty Bastard - Return To The 36 Chambers: The Dirty Version (Vinyl Release)
    Our Lady Peace - Collected: 1994-2022
    Paul McCartney & Wings - Red Rose Speedway (Vinyl Reissue)
    Pearl Jam - Give Away
    Poe - Hello (Vinyl Reissue)
    Ramones - Pleasant Dreams (The New York Mixes)
    Raphael Saadiq - The Way I See It (Vinyl Reissue)
    Různí - Nuggets: Original Artyfacts From The First Psychedelic Era, 1965-1968 (50Th Anniversary Edition)
    Scott Weiland - 12 Bar Blues (Vinyl Release)
    Sigur Rós - Kveikur (Vinyl Reissue)
    Soul Asylum - Mtv Unplugged (Vinyl Release)
    Sparks - A Woofer In A Tweeter’s Clothing (Vinyl Reissue)
    Sparks - Sparks (Vinyl Reissue)
    Stevie Nicks - Bella Donna Live 1981 (Vinyl Release)
    The 1975 - Live With The BBC Philharmonic Orchestra (Vinyl Release)
    The Black Keys - Live At Beachland Tavern March 31, 2002
    The Cranberries - Wake Up And Smell The Coffee (Vinyl Reissue)
    The Cure - Show (2023 Remaster)
    The Donnas - Early Singles 1995-1999 (Vinyl Reissue)
    The Pogues - The Stiff Records B-Sides (1984-1987) (Vinyl Release)
    The Sisters Of Mercy - The Reptile House (Vinyl Reissue)
    Todd Rundgren - A Wizard, A True Star (Vinyl Reissue)
    Tom Tom Club - Tom Tom Club (Expanded Edition)
    Tori Amos - Little Earthquake Rarities (Vinyl Release)
    Travis - The Invisible Band (Vinyl Release)
    U2 - Two Hearts Beat As One / Sunday Bloody Sunday Ep
    Van Halen - Live: Right Here, Right Now (Vinyl Reissue)
    Violent Femmes - Violent Femmes (Vinyl Reissue)
    Wilco - Crosseyed Stranger
    Yes - Live At Knoxville Civic Auditorium

    Reedice:
    40 Watt Sun - Inside Room
    Dr. Dre - The Chronic
    Gamma Ray - Blast From The Past
    Todd La Torre - Rejoice In The Suffering
    Václav Neckář - Václav Neckář zpívá pro mladé (Supraphon)
    Vanilla Fudge - Mystery
    Vladimír Mišík - Špejchar 1969-1991 I-II (Supraphon)


  • DOPORUČENÉ ČLÁNKY

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY