"Může sloužit jako můj testament," říká o ní Olda Říha - musicserver.cz">

Katapult vydává desku "Nostalgia". "Může sloužit jako můj testament," říká o ní Olda Říha

15.04.2023 14:06 - Milan Menčík | foto: Warner Music

Nejen Olympic vzdoruje svému kapelnímu věku, seč může. Také formace Katapult přichází po sedmi letech s novinkovým materiálem. Pod názvem "Nostalgia" nyní vychází na CD, LP i na digitálních službách.

Katapult - Nostalgia
© Warner Music
Frontman Olda Říha tímto albem pomyslně slaví své půlkulaté jubileum a navrch šedesát let na scéně. Složil podstatnou většinu písní, s texty mu pomohli Filip Hrbek a Michal Tříska. Bonusem je pak evergreen od Suchého a Šlitra "Mister Rock a mister Roll".

"'Nostalgia' vychází po měsících pandemické nejistoty a opakovaném přesouvání koncertů, ale Katapult je tu v plné síle, s excelentními rockery a s novou muzikantskou energií," prohlašuje lídr o čerstvé desce. Na ní hraje s novými spoluhráči - s bubeníkem Václavem Zimou a baskytaristou Karlem Bigmanem Kodlem. " 'Nostalgia' by mohla zároveň sloužit jako můj testament. Uvidíme…" uzavírá tajemně.

Před pár dny měl navíc premiéru dokument režiséra Jiřího Klimova "Vojín XY", který vypráví právě o Oldřichu Říhovi. Ten totiž bez skrupulí říká: "Já nehraju s Katapultem. Já jsem Katapult. Dvacet čtyři hodin denně…" Na dokument se můžete podívat pod článkem. Nové songy kapela představí i na probíhajícím turné. Jeho termíny najdete na webu skupiny.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY