Smutek Johna Lydona. Po 44 letech manželství zemřela jeho žena Nora

07.04.2023 20:21 - Simona Knotková | foto: Andy Cantillon / JRJL Productions

Britská kapela Public Image Ltd ohlásila světu smutnou zprávu. Ve čtvrtek 6. dubna zemřela Nora Forster, choť zpěváka Johna Lydona. Ve věku 80 let podlehla vážné nemoci.

"S těžkým srdcem oznamujeme, že Nora Forster, jež byla po téměř pět desetiletí manželkou Johna Lydona, zemřela. Nora žila několik let s Alzheimerovou chorobou. John se v té době stal jejím pečovatelem na plný úvazek. Prosím, respektujte Johnův smutek a dopřejte mu prostor," píšou muzikanti na sociálních sítích.

Vztah bývalého člena Sex Pistols s o čtrnáct let starší německo-britskou hudební promotérkou patřil k nejstabilnějším na umělecké scéně. Dvojice se seznámila v roce 1975 a o čtyři roky později stanula před oltářem v Düsseldorfu. Společné potomky neměli, vstupem do manželství s Forster se ale Lydon stal nevlastním otcem Ari Up, frontwoman punkových The Slits. Také jí cestu osudu zkřížila fatální diagnóza - v pouhých 48 letech zemřela na rakovinu prsu.

"Věci, které pro mě dřív byly největší agónií, se mi teď zdají absurdní. Nemyslím si, že to někdy překonám. Nedokážu si představit život bez ní. Nechci. Nemá to žádný smysl," okomentoval Lydon dříve v tomto roce těžký boj s neurodegenerativním onemocněním své ženy.

Z bolesti a smutku vzešla také skladba "Hawaii", se kterou PiL vystoupili v irském kole Eurovize. Do celoevropského finále se jim však dostat nepodařilo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY