I Love You Honey Bunny v klipu "Last Chance" vzdávají hold vysílači na Ještědu

07.04.2023 18:15 - Hana Bukáčková | foto: Adam Vašata

O zvýšenou pozornost si teď opět říkají I Love You Honey Bunny. Mají krátce před vydáním desky "We Just Had a Wonderful Time" a evropským turné (včetně pražského křtu plánovaného na 27. dubna v Roxy). Aktuálně kapela navazuje na předchozí singl "Lose Control" a kulisu Hotelu Thermal v Karlových Varech a vydává obdobně laděný kousek "Last Chance".

Poselství novinky muzikanti vysvětlují slovy: " 'Last Chance' je sondou do bojů, které jsou přirozenou součástí vztahů. Občas si zasloužíme dostat poslední šanci, otázkou zůstává, jak s ní dokážeme naložit."

"Píseň jsme se rozhodli nahrát úplně novým způsobem než jakoukoliv předchozí skladbu. Vznikla z velké části přímo ve studiu. Šlo o naši první spolupráci s producentem celého alba Stevenem Grahamem Ansellem. Od prvního momentu jsme si navzájem padli do noty. Na základě demonahrávky souhlasil s tím, že za námi přiletí do České republiky," dodává baskytarista Kristián Kraevski.

V doprovodném videoklipu I Love You Honey Bunny vzdávají hold Ještědu, respektive jeho monumentu - vysílači, kde probíhalo natáčení. Je takovou pomyslnou oslavou architektury šedesátých let. Využívá filmových klišé a hraje si s nimi prostřednictvím crash zoomu.

Je to opět hravý, přitom civilní počin. Baví mě zpěvákův upřený pohled, syrový projev, určitá formálnost. On ani ostatní členové nepotřebovali nic extra, jen těžili z kouzla strnulého pohybu a typického interiéru s retro závanem. A povedlo se.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY