Pet Shop Boys se před létem ohlédnou do minulosti - vydají kompilaci všech singlů

17.04.2023 08:13 - Dan Hájek | foto: x2 Recordings

Pet Shop Boys si do svého celkem nabitého diáře nyní přidali další položku. Bude jí vydání rozsáhlé výběrovky "Smash: The Singles 1985-2020". Ta, jak již název napovídá, nabídne všechny dosud vydané singly od dvojice Neil Tennant a Chris Lowe. Nebude ji bohužel provázet žádný dosud nevydaný materiál (minimálně v audio formě). Dočkáme se jí v polovině června.

PSB přiznávají, že s nadcházejícími aktivitami se naskytla i dobrá příležitost se ohlédnout zpátky a seskupit všechny singly. Soubor třech cédéček nebo šesti vinylů (v černé nebo bílé variantě, ta je dostupná jen v oficiálním shopu skupiny) nabídne rovných padesát pět položek. První stříbrný kotouček tak bude kopírovat původní vydání výběrovky "Discography" (u té se spekulovalo nad vinylovou reedicí), druhý nabídne souhrn následné dekády v rozsahu kolekce "PopArt" a poslední disk v chronologickém pořadí shrne dění od alba "Fundamental" po zatím poslední zásek v diskografii pojmenovaný "Hotspot". Jakýmsi průvodcem po této cestě bude informacemi nabitý booklet s komentáři hlavních aktérů.

Třetí variantou "Smash: The Singles 1985-2020" je pak edice se třemi CD a dvěma Blu-ray disky, které poskytnou kompletní sbírku videoklipů, včetně všech alternativních a prodloužených verzí, lyric videí a dalších bonusů, jež budou opět seřazeny v chronologickém pořadí. Poprvé se tak k fanouškům dostane působivá vizuální přehlídka od legendárního (a z dnešního pohledu ikonického) snímku k hitovce "West End Girls" po reálnou současnost prezentovanou videem "Monkey Business". O vizuální stránku díla se opět postaral dvorní designér dua Mark Farrow.

Výběr "Smash: The Singles 1985-2020" se do obchodů s muzikou dostane v pátek 16. června, předobjednat si ho můžete i v našem obchodu. Kromě toho se Pet Shop Boys chystají vyrazit na další část turné "Dreamworld". Než se tak stane, tráví pánové čas v nahrávacím studiu ve společnosti producenta Jamese Forda. Nové desky se dočkáme zřejmě příští rok.

V těchto dnech pak vyšla jejich pravidelná ročenka "Annually". Její součástí je tentokrát épéčko "Lost", na němž je i kompozice "Living In The Past".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY