Inhaler si v klipu k "If You’re Gonna Break My Heart" hrají na kovboje zhrzené láskou

30.03.2023 09:24 - Robin Sedlmaierů | foto: Marie Trávníčková / musicserver.cz

Irská rocková skupina Inhaler počátkem tohoto týdne představila svým fanouškům videoklip k písni "If You’re Gonna Break My Heart". Ta pochází z jejího nejnovějšího alba "Cuts and Bruises".

"Je to hodně ovlivněno americkou muzikou, kterou jsme v té době poslouchali. Vzdáváme tak poctu Americe a chvílím, kdy jsme tam jeli turné," říká zpěvák Elijah Hewson a dodává, že s tvorbou této písně měla kapela nejméně problémů z celé desky. Možná i proto budete mít při jejím poslechu pocit živého koncertu a necháte se pohltit. Není totiž těžké si představit, že sedíte někde v baru se skleničkou vína a poklidně se pohupujete do hudby od skupiny sympatických kovbojů.

Příjemná a vřelá atmosféra melodie, která vyvolává pocit klidu a bezpečí, jde trochu do kontrastu s textem. Ten totiž pojednává o bolestech z rozchodů a toho, když se rozdělí cesty lidí, kteří spolu prožívali lásku.

Ve videu se Inhaler zaměřují i na důležitost jakýchsi podpůrných sítí, jež si v životě tvoříme. Dává důraz na hodnotu přátelství a lidí, kteří nám mohou v těžkých situacích nabídnout pomocnou ruku. Ústřední postavou je totiž utrápený mladík po rozchodu, za kterým nakonec přijdou přátelé, aby mu zvedli náladu a podpořili ho.

Poutavý je i westernový vizuál. Prolínají se zde klasické kamerové záběry na frontmana, jak v kovbojském klobouku a elegantně nalíčený zpívá do mikrofonu, se snímky vytvořenými umělou inteligencí, které muzikantům zaslali fanoušci. Zejména ty dodávají výsledku unikátní vzhled.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY