Bývalý frontman Kasabian Tom Meighan připravuje sólový debut

24.03.2023 17:41 - Kateřina Spacek | foto: Marek Gerhard / musicserver.cz

Kasabian se do povědomí publika dostali především díky Tomu Meighanovi. Snad i proto to byl takový šok, když před třemi lety kapela ohlásila jeho odchod. A to vše kvůli napadení zpěvákovy snoubenky Vikki Ager, ke kterému se posléze sám přiznal. Jak soud později dokázal, nešlo o ojedinělý případ.

Od té doby ale na sobě Tom zamakal. Odpracoval 200 hodin veřejně prospěšných prací, absolvoval odvykací kúru a spolupracuje s charitativní organizací Andy's Man Club zabývající se sebevraždami mužů. S Vikki se nakonec usmířil a vzal si ji za ženu.

"Pokaždé, když si na to vzpomenu, je mi ze sebe zle. V té době jsem se už nepoznával. Ublížil jsem ženě, kterou miluji. Pro to, co se stalo, neexistuje žádná omluva. Hluboce se stydím za to, co jsem udělal. Každý, kdo mě zná, ví, že nemám v povaze být násilný, a nikdy předtím se mi to nestalo. Ale to, že jsem neřešil problémy v sobě, mě přivedlo k bodu zlomu. Dodnes se potýkám s tím, jak jsem jí ten večer ublížil. Navždy s tím budu muset žít. Šel jsem na odvykačku a vystřízlivěl jsem," napsal následně v prohlášení.

A brzy se připomene i sólovou hudební tvorbou - chystá totiž vlastní desku. Ponese název "The Reckoning" a bude se zabývat umělcovým procesem dostat se ze závislosti a dále dlouhodobými psychickými problémy, které sužovaly jeho život. Vyjde 28. dubna a Meighan pak vyrazí na turné po Velké Británii. První ochutnávkou z alba je song "Everyone’s Addicted To Something". Poslechnout si ho můžete níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY