Charlie Cunningham vydá na konci března svou třetí řadovku "Frame"

20.03.2023 14:32 - Dan Hájek | foto: Bennie Curnow

Jeho předchozí studiovka "Permanent Way" vyšla před téměř čtyřmi roky. Charlie Cunningham v mezičase vydal jen čtyřpísňové épéčko "Pieces" (na tom mu hostovala i Sophie Jamieson). Loni vydaná skladba "So It Seems" předznamenala, že se již brzy dočkáme dalšího materiálu. Ten je nyní připraven - kolekce "Frame" vyjde v pátek 31. března.

Sám Charlie její vznik popisuje jako kontinuální tvůrčí proces, který započal zhruba se začátkem covidu a s absencí koncertů. Nejde však podle něj o ryze covidové dílo. Můžeme prý očekávat jeho hlubší ponor do čistě akustických sfér, ke slovu se dostane jeho snadno rozpoznatelná hra na akustickou kytaru, do popředí se ale posunou například i klavírní linie.

Nosným tématem textů na "Frame" je jakási sebereflexe. Autor nahlíží na vnitřní souboj dobrých, ale i zlých aspektů našich osobností. Snaží se najít odpovědi na celou řadu vztahových a mezilidských otázek, včetně té, zda je nutné naučit se přijmout konfliktní části sebe sama, či zda to je dokonce věcí určité sebezáchovy.

Tracklist alba bude obsahovat tento tucet skladeb: Intro, Shame I Know, So It Seems, Birds Eye View, Friend of Mine, Starlings, Watchful Eye, Downpour, Pathways, Water Tower, End of the Night, Frame. Kromě digitálních platforem vyjde nahrávka fyzicky na cédéčkách a vinylech (v klasickém černém a kouřově zabarveném provedení). Níže si můžete poslechnout pilotní singl "So It Seems" a aktuální návnadu "Starlings".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY