Ivo Blahunek prožívá svůj "Happy Life"

20.03.2023 10:24 - Hana Bukáčková | foto: Alexandra Hrášková

Mladý písničkář Ivo Blahunek soutěžil v roce 2019 v televizní show The Voice Česko Slovensko, vloni pak třeba vystupoval v rámci REC.stage na různých festivalech po republice včetně Colours of Ostrava. Na kontě má pár singlů, v nichž rád experimentuje se žánry. Teď vydal další, "HappyLife".

"'Happy Life' je o prožívání přítomnosti," říká muzikant o novince, která tak otevírá cestu budoucímu albu. Za písní stojí producent Ronald Janeček z John Wolfhooker a songwriter Jan Vávra. Bicí pro nahrál Ronyho bratr Adrian z téže kapely.

"Snažím se vystihnout situaci kolem sebe a ve světě. Konkrétně v 'Happy Life' narážím na to, že se lidé honí za štěstím a doufají, že bude na konci jejich cesty. Přitom si ale zapomínají užívat přítomný okamžik. Štěstí je subjektivní, a každý si ho najde v něčem jiném, ovšem vždy je to přítomný pocit, ne budoucí. Nemá smysl čekat, co přijde, nebo doufat, že to přijde," dodává mladý zpěvák.

Zajímavostí u této melodické pop-rockové věci je zvuk "shaker z kávového mlýnku". Vzešel jako vítěz hledání toho správného ruchu, který by Blahunek & spol. do skladby mohli přimíchat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY