Lola Marsh přivezou do Roxy své zasněné filmové melodie i retro šarm

16.03.2023 15:43 - Tisková zpráva | foto: Marie Trávníčková

Izraelské indiepopové duo z Tel Avivu Lola Marsh tvoří rozmáchlou filmovou hudbu s retro šarmem. Yael Shoshana Cohen a Gil Landau je dvojice s otevřeným srdcem, jejíž přátelství je cítím každým coulem. Miláčci slovenské Pohody se vracejí do Prahy přinést svěží houpavé melodie a vyprodat další klub. Koncert je naplánován na 20. března.

Jejich texty se točí kolem lásky a touhy, pochybností o nás samých a toho, jak žít spokojený život. Kromě těchto ingrediencí je to především hlas Yael, který dává jejich písním charakteristický lesk: "Zní sladce i drsně zároveň, jako sladká třešeň s příchutí chilli," shrnuje jedna z recenzí loňské album "Shot Shot Cherry". Deska je směsicí nakažlivého retro popu, orchestrálních melodií a dojemných balad.

Říkají, že nahráli sbírku hřejivých a konejšivých písní, na které jsou opravdu pyšní. "Svět se uzavřel a my se zaměstnali tím, že jsme se schovali do studia. Stálo nás to hodně úsilí, abychom našli inspiraci a získali múzy na svou stranu. Nejdřív přišly balady, jako lék na uzdravení, a pak jsme se přistihli, že objevujeme místa, kam jsme se ještě nedostali, a přitom se náramně bavíme," dodávají Lola Marsh, jejichž vystoupení provází pověst fantastických, živelných koncertů. Své nejambicióznější a nejrafinovanější album, z něhož čiší autentičnost i přívětivý humor, představí poprvé Roxy v pondělí 20. 3.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY