Gary Glitter je po necelém měsíci na svobodě zpět ve vězení

15.03.2023 07:54 - Kateřina Spacek | foto: Metropolitan Police Service

Gary Glitter byl poslán zpátky za mříže. Stalo se tak pouhý měsíc poté, co byl propuštěn z výkonu poloviny šestnáctiletého trestu. Ten si odpykával za pokus o znásilnění, čtyřnásobné napadení a jeden případ sexuálního styku s nezletilou dívkou.

Podle britské probační služby byl muzikant, vlastním jménem Paul Gadd, zatčen 13. března poté, co porušil podmínky podmínečného propuštění. "Ochrana veřejnosti je pro nás prioritou číslo jedna," uvádí se v prohlášení.

Podle BBC byl Glitter před několika dny zachycen na fotografiích, jak používá chytrý telefon a údajně se ptá, jak se dostat na dark web. Případným opětovným propuštěním se bude zabývat příslušná komise.

Zpěvák, kterého proslavila především píseň "Rock and Roll (Part 2)", byl v minulosti odsouzen za dětskou pornografii. Nějaký čas dokonce strávil ve vietnamském vězení. Jeho odsouzení v roce 2015 bylo podníceno vyšetřováním "Operace Yewtree". Hudebník byl obviněn ze sexuálního zneužití přibližně 300 dětí a mladistvých během své kariéry v BBC. Všechna obvinění odmítl.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY