Miley Cyrus tančí v klipu k "River" obklopena polonahými muži

10.03.2023 11:00 - Honza Balušek | foto: Columbia Records

Po mírně clickbaitovém, ale zcela pravdivém titulku je třeba napsat, že až jednou zfilmují kariéru a život Miley Cyrus, bude snímek vypadat jako vycucaný z prstu. Zatímco bývalá Hannah Montana měla dle všech pravidel showbusinessu po konci své role upadnout pozvolna do zapomnění a v nejlepším případě obšťastňovat své dávné fanoušky na oblastních akcích, dělá si, co chce, a ještě se u toho stává jednou z největších globálních hvězd. A nový singl "River" její úspěch určitě jen podpoří.

Už pilotní hit "Flowers" ukázal, že má rodačka z Franklinu v Tennessee s chystanou deskou skvěle našlápnuto - písnička se dostala na špici hitparád v mnoha zemích po celém světě, včetně USA, Velké Británie či naší země. Novinka má šanci ji následovat. Miley se v ní hudebně obrací někam na pomezí osmdesátých a devadesátých let, míří přímo na taneční parket, ale přitom si kromě výbušného refrénu skladbu užijí i ti, kdo mají rádi aranžérské vychytávky. V songu nechybí elektronické probublávání, dechy či skvostná basa. A komu nepřipomene nejlepší léta Madonny, ten nemá uši. A také oči.

I videoklip si totiž trochu bere z (asi už definitivně bývalé) královny popu. Miley v černobílém vizuálu sice jen v proklatě krátkých šatech tančí na parketu, posléze ji ale obklopí spousta svalnatých mladíků, nechá na sebe lít vodu... a celé to funguje téměř dokonale. I v novém singlu je zpěvačka naprosto bez problémů svá, jiná, přitom přiznává hudební vlivy a je zcela ne-generická.

Snad je stejně dobrá i celá nahrávka "Flowers", která vyšla v pátek 10. března. Nahrávku si na CD i vinylu můžete koupit v našem shopu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY